Lucia Pietrelli ha estat guardonada amb el premi Lletra d'Or 2020 per Lítica, una novel·la que explora la relació entre dues germanes, publicada per Males Herbes l'any 2019. Segons el jurat “Lítica és una novel·la breu i poderosa que explora la personalitat d'una noia que admira profundament la seva germana gran. És una història que explica un amor fraternal i, alhora, el descobriment de la vida i l'entrada a l'edat adulta. És un llibre que conté un alè poètic fora mida que ens manté enganxats a les paraules, al goig de llegir i a la revelació d'un món interior exhaustiu i ric”.

El Lletra d’Or és un premi que es concedeix cada any, des de 1956, al millor llibre publicat en llengua catalana durant l’any anterior segons el criteri del jurat, en aquesta ocasió integrat pels escriptors Llucia Ramis, Míriam Cano, Jordi Nopca, Núria Cadenes, Andreu Gomila, Salvador Macip, Sebastià Alzamora, l'actriu Sílvia Bel i el dramaturg Pau Miró. El guardó és una lletra phi (Φ) d’or, símbol clàssic de l’equilibri, dissenyada pel joier Manel Capdevila, nét de l’impulsor inicial del Premi.

Lucia Pietrelli va néixer a Itàlia el 1984 i fa una dècada que resideix a Mallorca. És una de les poetes més importants de la seva generació, a qui vam descobrir gràcies a 'Fúria' (2010). Ha publicat cinc poemaris més i tres novel·les abans de Lítica. Pietrelli és tot just la novena dona que obté el Lletra d'Or.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat