Lluís Puig, nou conseller de cultura, va incorporar-se al PDCat el novembre del 2016 i va fer-ho per pacificar la sectorial de cultura en un moment de fortes tensions internes.

La sectorial l'havia liderat des del 2008 Àngels Ponsa, exdiputada de CiU que sempre havia estat vinculada a la comissió parlamentària de Cultura. Quan va arribar-hi Lluís Puig al novembre del 2016 la sectorial era un vesper de conflictes interns.

Puig, independentista des de fa molts anys, ha estat un home d'acció, dedicat a la cultura popular i a la música. Agafa el càrrec en un moment de fortes tensions polítiques però per un periode que es preveu breu. Ve l'estiu, època de poca activitat. I a l'octubre ja se celebrarà el referèndum, on s'espera una renovació de govern. 

La gran incògnita és saber què farà amb l'equip de la conselleria de cultura, bona part del qual va integrar-s'hi al novembre com a entorn de confiança de Santi Vila, però no com a coneixedors del sector. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat
lluis puig
Política cultura

Lluís Puig, nou conseller de cultura

La Llança