La literatura catalana ha estat convidada al festival literari portuguès Correntes d'Escritas, que celebrarà la seva 21a edició entre el 15 i el 23 de febrer del 2020. Com ha explicat en una nota a través del seu web, l'Institut Ramon Llull coordinarà la participació catalana al certamen. Els autors catalans que participaran en aquesta edició són Najat El Hachmi, Marta Orriols, Tina Vallés i Melcior Comes. També viatjarà a Portugal una adaptació de l’exposició 'La literatura catalana al món', de Julià Guillamon, que es va mostrar a la Fira del Llibre de Buenos Aires 2019. En aquesta ocasió amb un afegit sobre la relació de la literatura catalana amb Portugal. L'acte d'inauguració serà el dia 18 de febrer. 

Correntes d'Escritas és un festival literari fundat l’any 2000 a Póvoa de Varzim, amb motiu del centenari de la mort de José Maria Eça de Queiroz, nascut a Póvoa. Han passat pel festival autors com Mia Couto, Ana Luísa Amaral, Luis Sepúlveda, Rui Zink, Lídia Jorge o Manuel Rui, entre d'altres. Històricament centrat en la literatura portuguesa i en la castellana, el Ramon Llull destaca que el festival ha inclòs un focus centrat en la literatura catalana.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat