El 55è Concurs Internacional de Cant Francesc Viñas aplegarà del 10 al 21 de gener 515 cantants procedents de 60 països, entre els quals destaca Corea amb 165 participants, Rússia amb 38, la Xina amb 37 i Espanya amb 31, segons han informat aquest dimarts els organitzadors del certamen. Com a novetat, en aquesta edició s'ha incorporat a la Fundació Privada Francesc Viñas el Gran Teatre del Liceu, que pren una posició destacada en l’organització del certamen "amb la intenció de dotar-lo d’un abast més internacional i de promoure el talent jove i les noves generacions de la lírica", segons destaca la organització. 

Afegeixen que es tracta d’un "primer pas" per a la creació del programa de joves que el Teatre prepara en el marc del concurs i de la mà de la resta d’entitats involucrades.

Els artistes han passat per proves eliminatòries a Londres, Nova York, París, Milà, Berlín, Beijing, San Francisco, Moscou i Madrid. Dels 515 participants, 219 són sopranos, 56 mezzosopranos, 2 contralts, 111 tenors, 15 contratenors, 76 barítons, 19 baixos i 17 baix-barítons. Dels 60 països participants en destaquen Corea, amb 165 cantants, i Rússia, amb 38 artistes, seguits dels 37 procedents de la Xina. Espanya és el quart país i aporta un total de 31 artistes, dels quals 11 són catalans.

Un jurat internacional presidit per la directora artística del Liceu Christina Scheppelmann serà l'encarregat d'escollir els premiats entre tots els finalistes. 

El Liceu emetrà per primer cop en directe i en 'streaming' la prova final i el concurs dels guanyadors dels dies 19 i 21 de gener, respectivament, i es podrà veure a la pròpia web del teatre.  

Aquest any s’atorgaran fins a 108.000 euros repartits en 72.000 euros destinats als premis oficials, 16.000 euros als premis especials i 20.000 euros als premis extraordinaris. A més, s’atorgaran set premis en forma de contracte, dos dins la categoria de premis especials i sis en premis extraordinaris, i també 14 borses d’estudis.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat