La periodista argentina Leila Guerriero ha guanyat el 14è Premi Internacional de Periodisme Manuel Vázquez Montalbán. El guardó, impulsat pel Col·legi de Periodistes de Catalunya, ha reconegut la trajectòria professional de Guerriero, que "posa de manifest la necessitat, la importància i la força del periodisme". Així mateix, el jurat ha distingit la "feina de camp" que la periodista desplega per donar forma a les seves cròniques, convertides en "excel•lents assajos sociològics". Guerriero (Junín, 1967) publica des de 1991 en capçaleres com 'El País', 'La Nación', 'Rolling Stone' o 'Gatopardo', i ha escrit els llibres 'Los suicidas del fin del mundo' (2006), 'Frutos extraños' (2009) i 'Plano americano' (2011), entre d'altres. 

El jurat del premi ha estat integrat per la degana del Col·legi de Periodistes, Neus Bonet; la directora d''El Periódico', Ana Cristeto; el director de l'Àrea editorial del Grup Planeta, Carles Revés; el periodista d''El País' Tomàs Delclós i el periodista Josep Cuní, com a president del jurat.

La darrera edició del guardó, atorgada el 2015, va ser per al periodista català Andreu Missé. Altres professionals distingits al llarg de la història del premi han estat Jordi Évole, Maruja Torres, Anna Politkóvskaia, Tomás Alcoverro, Seymour Hersh, Roberto Saviano o Juan José Millás, entre d'altres.

L'acte de lliurament del premi tindrà lloc el pròxim 18 de novembre a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya.​