La Messa de Requiem de Verdi va obrir dijous el Festival de Peralada. La soprano, Leah Crocetto, la mezzosoprano, Ekaterina Gubanoba, el tenor, Charles Castronovo, el baix, Alexander Vinogradov i el Cor Intermezzo Coros a la Carta, van posar les veus. La música va anar a càrrec de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), amb Giampaolo Bisanti com a director musical. L'escenari va adoptar una disposició peculiar: l’orquestra no va ocupar el fossat i va estar a dalt, al costat de les primeres veus i  la part del darrera la va ocupar el cor. 

Requiem de Verdi Festival Peralada Miquel González – Shooting

En record de Manzoni

El Rèquiem de Verdi és una composició sacra per a cor, veus solistes i orquestra que el músic italià va compondre després de l'èxit assolit amb l'estrena d'Aida. Està dedicada a l'escriptor Alessandro Manzoni, l'autor d'Els promesos, amic de Verdi i, com ell, ferm defensor de la unitat italiana. Va ser composat el 1874 i el 1875 ja va ser representat al Liceu de Barcelona.

Verdi Requiem peralada Miquel González – Shooting

Públic destacat

Diverses institucions i empreses va voler estar representades al concert inaugural. Es va comptar amb la presència de la consellera de Cultura de la Generalitat, Laura Borràs,  el president de la Diputació de Girona, Pere Vila,  Ciryl Piquemal, cònsol  general de França, Montserrat  Mindan, alcaldessa de Roses, Xavier Diaz, director general de lCEC, Joaquim Torrent, director general de Creació i Empreses Culturals, Ignasi Genovès, director general de Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, Jordi Gual, president de Caixabank i moltes altres personalitats.

Requiem verdi peralada Miquel González – Shooting

En record de Carmen Mateu de Suqué

En la nit d'inauguració es va retre homenatge a la figura de Carmen Mateu de Suqué, l'ànima mater d'aquest festival, que va morir el 24 de gener als 81 anys. Abans del concert es va destapar el bust de bronze que la homenatjarà al castell i es va anunciar que els jardins passarien a anomenar-se "Jardins Carmen Mateu". El concert també li ha estat dedicat. El Festival ha continuat amb dos espectacles de luxe: Serrat hi va actuar aquest divendres, i Rufus Wainwright ho ha fet dissabte.