El Teatre Akadèmia presenta la seva 8a temporada amb una programació que aposta per la producció pròpia i manté un gran vincle amb la dramatúrgia italiana. Interpretacions i versions de l’obra d’autors universalment reconeguts com Shakespeare, Molière o els italians Fellini i Pirandello ompliran la sala barcelonina. L’equipament es mantindrà fidel a la seva filosofia i combinarà grans protagonistes de l’escena amb companyies joves per completar la programació d’enguany. Amb l’aposta de 6 produccions pròpies, dues coproduccions i 6 produccions externes, la sala espera mantenir el seu públic, que va augmentar fins al 79% d’ocupació la temporada passada, mostra que la sala ha "fidelitzat el públic" i té "bona acollida" dins el sector, tal com celebra la gerent del Teatre Akadèmia, Meri Notario. 

Tal com destaca al director artístic del Teatre Akadèmia, Guido Torlonia, aquest any la sala aposta per un "fort vincle" amb la cultura italiana. El mes de gener estarà dedicat a la celebració del centenari del director i guionista italià Federico Fellini. Per aquest motiu, Ludvica Damiani i el mateix director artístic de la sala, produiran 'Maestro Fellini', un espectacle que pretén ser un homenatge al director italià i que es vincularà a un conjunt d’activitats organitzades per l’Institut Italià de Cultura de Barcelona.

A l’abril, l’equipament acollirà l’obra del dramaturg sicilià Luigi Pindarello. Mario Gas dirigirà 'L’home de la flor als llavis', un espectacle escenificat per primera vegada en català i interpretat per actors com Álex Casanovas. I entre la programació, també hi tindrà cabuda l’obra de l’artista multidisciplinari Moreno Bernardi amb el seu estudi sobre l’obra de Bernard-Marie Koltès, 'La nit abans dels boscos', que es presenta com la conclusió d’un projecte artístic en què ha estat treballant durant set anys.

Saramago, Shakespeare, Molière i consciència social

El 18 de setembre el Teatre Akadèmia obrirà la temporada amb la companyia La Danesa, que tornarà a l'escenari de la sala amb l'escenificació d'un text que reflexiona entorn el concepte de democràcia del Premi Nobel José Saramago. Es tracta d'una reflexió sobre el concepte de democràcia, que presenta similituds amb el panorama polític actual, motiu pel qual un dels directors de la companyia, Jumon Erra, explica que "sembla que el món doni la raó a Saramago".

A la tardor, el Projecte Ingenu presentarà tres obres clàssiques de William Shakespeare per celebrar el cinquè aniversari de la companyia i aconseguir que el públic "es retrobi a través del dramaturg anglès", segons afirma el seu director, Marc Chornet. A l'hivern, Els Pirates Teatre seran els protagonistes de la programació, en aquesta ocasió amb la coproducció 'La mascarada', una adaptació del clàssic 'El burgès gentilhome' de Molière. Una obra en clau de comèdia ballet que combinarà el teatre, la dansa i la música.

L'equipament també acollirà la direcció d'Elena Fortuny amb 'Per un sí o per un no', una adaptació de l'obra de l'escriptora francesa Nathalie Sarraute que posa èmfasi en les relacions interpersonals. Al juny, la peça 'Transbord' del jove autor Sebastià Portell tancarà la programació amb una representació amb un fort component social que reflexiona sobre la identitat, la transsexualitat i el gènere.

En aquesta nova temporada, no hi faltarà lloc per les conferències de Francesca Cappelletti, enguany sobre Caravaggio, el monòleg de Serena Vergano, 'Lèxic Familiar' i la segona edició de la Festa de la Música, que acollirà dos concerts del pianista i compositor Francesco Libetta.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat