La imatge del veneçolà Ronaldo SchemidtVenezuela crisis, ha sigut la guanyadora del World Press Photo d'enguany. Es tracta d'una imatge presa durant uns disturbis a Caracas i on es veu un jove corrent envoltat per les flames provocades per un còctel Molotov. És, doncs, el guanyador de la 61 edició del certamen, el concurs de fotografia i narració visual internacional més important, amb més de 4 milions de visitants a tot el món.

Hi ha dos espanyols entre els premiats: Javier Arcenillas, amb el seu treball Latidoamerica i Daniel Beltrá amb Amazonas: paraíso amenazado. Els dos han quedat en tercer lloc en les seves categories corresponents.

Daniel Beltra

Fotografia de la sèrie Amazonas: paraíso amenazado, tercer premi en la categoria de Medi Ambient/Daniel Beltrá

La secretària del jurat d'aquesta edició, Silvia Omedes, assegura que "el procés de selecció és de gran intensitat però està molt ben dissenyat perquè es pugui veure cada una de les més de 74.000 fotografies". Reconeix també la gran oportunitat que genera la dinàmica interna del concurs en presenciar els debats entre els experts que defenen cada treball.

La mostra es podrà veure al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) del 28 d'abril al 27 de maig, sent Barcelona una de les primeres ciutats a mostrar l'exposició en l'àmbit global. Aquest any, la Photographic Social Vision, entitat sense ànim de lucre encarregada de sensibilitzar la societat sobre realitats i problemàtiques socials poc conegudes, s'encarregarà de dirigir diferents activitats arreu de la ciutat.


052 Javier Arcenillas Luz

Fotografia de la sèrie Latidoamerica, tercer premi en la categoria d'Històries a llarg termini/Daniel Beltrá