La desena edició de Kosmopolis tindrà com a lema 'Els relats que mouen el món' i presentarà un programa de cinc dies que reunirà autors consagrats i noves veus per tractar alguns dels principals desafiaments de la cultura i la literatura en la seva concepció més oberta. Kosmopolis ha confirmat la participació dels autors Han Kang, Julian Barnes, Mona Eltahawy, Gonçalo Tavares, Susan Orlean, Philip Ball, Laura Bates i Éric Sadin. El festival girarà entorn dels relats del segle XXI, que intenten donar sentit al món que hem creat. Kosmopolis se celebrarà del 20 al 24 de març del 2019 al CCCB. 

Han Kang és autora de 'La vegetariana', un dels fenomens literaris dels últims anys i ha guanyat el Man Book Prize 2016. Han estat confirmats també Éric Sadin, un important assagista francès; Laura Bates, fundadora de 'Everyday Sexism Project', un portal contra la misogínia moderna; Philip Ball, un assagista científic de gran rellevància a Europa que ha estat editor de la revista 'Nature' durant més de 20 anys; Susan Orlean, un referent del periodisme cultural nord-americà i ha publicat 'La biblioteca en llamas'; la periodista Mona Eltahawy, autora d''El himen y el hijab', i l'autor d''El lloro de Flaubert', Julian Barnes. 

Més noms del Kosmopolis. Gonçalo Tavares és una destacada veu de la literatura portuguesa actual que ha publicat novel·les com 'Jerusalem', 'Aprender a rezar en la era de la técnica' i 'Una niña está perdida en el siglo XX'.

A Kosmopolis 2019, es parlarà sobre la influència de la física quàntica en la concepció de la 'realitat', es reprendrà el tema dels feminismes per reflexionar sobre l'apoderament femení en tots els àmbits, s'analitzaran els dilemes ètics que planteja l’evolució de la intel·ligència artificial i s’explorarà l’evolució de la narrativa i els seus suports al 'Laboratori d’històries', que, amb el títol 'El món que mou els relats', presentarà una mostra de petit format i un programa d’activitats.

Repetiran seccions habituals com els 'Diàlegs K', amb escriptors consagrats que conversaran sobre temes clau de la literatura; el campionat europeu de Poetry Slam; les 'Nits Alfa', amb estrenes cinematogràfiques relacionades amb la literatura, i les presentacions i signatures de llibres.

També continuarà la col·laboració amb entitats com Biblioteques de Barcelona, amb activitats per als professionals de les biblioteques, i Literature Across Frontiers (LAF), amb una xerrada sobre els escriptors refugiats a Europa. D’altra banda, els 'Relats que mouen Kubrick' proposaran un seguit d’activitats relacionades amb l'exposició 'Stanley Kubrick' que el CCCB dedica al cineasta i que tindrà el moment culminant durant els dies del festival.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat