El Ministeri d'Educació, Cultura i Esport ha concedit el Premi Nacional de Cinematografia 2019 a la directora de cine, guionista, realitzadora de televisió i directora teatral Josefina Molina (Còrdova, 1936). El jurat ha destacat que Molina és "un referent de diverses generacions de cineastes presents i futurs". Segons han destacat, la seva "mirada lliure i sense prejudici ha estat essencial per a comprendre la situació de la dona als anys de la Transició i la consolidació de la democràcia". L'han definit com a "cineasta i mestra de cineastes" i han remarcat que el seu treball demostra "una obstinació personal perquè hi hagi una major representació de les dones a la industria cinematogràfica". Així mateix, apunten que va abordar de manera "valenta l'avantguarda, l'autoficció i el classicisme en la seva obra". 

El Premi Nacional de Cinematografia 2019 l'atorga l'Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals (ICAA), organisme adscrit al Ministeri d'Educació, Cultura i Esport i està dotat amb 30.000 euros. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat