L'escriptor, periodista i comissari d’exposicions Jordi Costa (Barcelona, 1966) serà el proper cap d’exposicions del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), després d’haver guanyat el concurs públic per cobrir aquesta plaça, al qual han optat trenta candidats. El jurat ha destacat la seva capacitat de renovar la proposta expositiva del CCCB tot respectant-ne la trajectòria. Costa aportarà al CCCB, han afegit, el seu bagatge com a escriptor i crític de cinema, i com a profund coneixedor del còmic i altres dimensions de la cultura popular.

Llicenciat en Filologia Hispànica per la Universitat de Barcelona, escriu sobre cinema, còmic i altres territoris de la cultura popular des del 1981. És autor dels llibres 'Mondo Bulldog' (1999), 'Vida Mostrenca' (2002), 'Todd Solondz: En los suburbios de la felicidad' (2005) i 'Cómo acabar con la Contracultura' (2018), entre altres, i també d’obres col·lectives o en col·laboració, entre les quals destaquen 'Franquismo Pop' (2001), 'El Quijote. Instrucciones de uso' (2005), 'Mutantes' (2008), 'Una risa nueva' (2010/2018), 'CT o la Cultura de la Transición' (2012) i 'Sitcom. La comedia en la sala de estar' (2019).

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat