Una de les cites de la primavera literària barcelonina és el Primera Persona, el festival "de varietats" narratives, cinematogràfiques o musicals comandat per Kiko Amat i Miqui Otero al CCCB, i que enguany s'haurà de postposar per culpa del coronavirus. A l'espera de poder celebrar la novena edició, el CCCB i els seus directors han organitzat pel 30 de maig el que han tingut a bé de denominar Primera Persona Indoors amb dues convidades d’excepció: la periodista Jia Tolentino  i l’escriptora i novel·lista Rachel Cusk.

Rachel Cusk/CCCB

Tolentino, periodista del New Yorker i autora de Falso Espejo (Temas de Hoy) conversarà amb la també periodista Noelia Ramírez sobre intimitat, exposició i internet. Cusk, autora d'A contraluzDespojos. Sobre el matrimonio y la separación –tots dos a Asteroide–, parlarà sobre ruïnes matrimonials i sentimentals amb la periodista Anna Guitart. Totes dues converses es podran seguir a través del web del CCCB i les seves xarxes socials, Abans, Otero i Amat presentaran les noves dates i participants de l'edició del Primera Persona ajornada.

Presentat com "un festival de varietats, refet pel present, en clau literària i vivencial", Primera Persona també vol ser "un elogi de l’experiència, de la memòria i de la paraula. I una celebració de com la narrativa, el cinema o la música poden convertir les inquietuds i vivències personals en obres que consolin o canviïn moltes persones". L'experiència del confinament, la distància social, la malaltia i la pandèmia, segur que donaran motius per futures edicions del festival.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat