El canal de música i cultura del grup d’emissores de Catalunya Ràdio ja es pot sentir des d’aquest matí a l’FM en període de proves, quasi cinc anys després de la desaparició de les ones i d’emissió exclusiva per internet. Les emissions regulars d’iCat en freqüència modulada arrencaran a partir del 6 de setembre, coincidint amb l’inici de la nova temporada.

La nova iCat que s’estrenarà al setembre inclourà més música de l’escena catalana, tant cantada en català com en altres idiomes; nous programes culturals dedicats a cinema, sèries, teatre i literatura; espais de gèneres musicals com el jazz, el folk, la fusió i l’electrònica, i també un nou programa musical infantil/juvenil.

Els diferents repetidors d’iCat a l’FM es posaran en marxa progressivament durant l’agost, mes en què es faran els ajustos necessaris per a l’emissió regular. D’aquesta manera, es materialitza la llarga reivindicació dels oients i agents culturals perquè iCat tornés a l’FM, un objectiu que es van fixar la nova direcció, encapçalada per Saül Gordillo, i el Departament de Cultura de la Generalitat.