La pel·lícula de terror 'En la hierba alta', basada en el relat curt homònim d'Stephen King i Joe Hill, ha donat aquest dijous el tret de sortida a la 52a edició del Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. El director i guionista Vincenzo Natali i l'actor Patrick Wilson, conegut pels seus papers a 'Watchmen' o a les sagues de terror 'Expediente Warren' i 'Insidious', són els protagonistes d'aquesta primera jornada del certamen. Wilson, qui rebrà el premi Màquina del Temps aquest dijous, ha explicat que no escull els personatges per si són bons o dolents, ja que, ha afegit, totes les persones tenen bondat i maldat. Wilson interpreta un dels protagonistes d''En la hierba alta'. La pel·lícula de Netflix arribarà globalment a la plataforma aquest divendres. 

A 'En la hierba alta', els germans Becky i Cal escolten el plor d'un nen perdut en un camp d'herba alta i s'endinsen per rescatar-lo, però queden atrapats per una força sinistra que ràpidament els desorienta i separa. Els protagonistes del film es troben aïllats del món i sense cap possibilitat d'escapar del control del camp i aviat descobriran que el pitjor de tot no és estar perduts. 

Gran part del terror de la pel·lícula ve generat pel claustrofòbic camp d'herba, en el qual es perden els seus protagonistes. No és la primera vegada que Vincenzo Natali utilitza la claustrofòbia en un film, sinó que ja ho va fer a 'El cub'. "Les pel·lícules de terror i la ciència ficció són una metàfora de les nostre vides i el nostre dia a dia i així es com em sento jo a vegades, atrapat en el temps". 

El director del film ha explicat que el so és una de les seves parts preferides en el procés de gravació d''En la hierba alta'. Ha indicat que l'audiència no n'és tan conscient del so i en aquest film, ha afegit, "el so és molt important i el públic havia de sentir que estaven perduts en els camps d'herba". 

Stephen King

Un dels protagonistes de la roda de premsa ha estat les constants referències a Stephen King. Natali ha apuntat que ha crescut veient les històries de King i volia honorar-lo i rendir-li tribut. Tot i això, creu que "una bona adaptació no ha de ser literalment fidel a la novel·la, sinó una inspiració per fer el guió de la cinta". Natali ha assegurat també que King és "el pare del terror modern" perquè ha situat el terror en el dia a dia. En un altre moment, el director del film ha explicat que King odia Donald Trump i li deu a l'actual president d'Estats Units que "creï un món tant trist, que fa que les audiències busquin el terror". 

Wilson va créixer, ha apuntat, amb les històries de King i majoritàriament la seva aproximació a l'univers de l'escriptor ha estat a través del cinema. L'actor ha actuat en diverses cintes de terror, però aquesta és la primera que actua en un film basat en una obra de King. Per tant, ha afegit, participar en aquesta pel·lícula ha estat "una espècie de ritual" que havia de fer.  

Preguntat pels personatges que ha interpretat a la gran pantalla, Wilson ha replicat que mai escull els personatges per si són bons o dolents, ja que, ha afegit, totes les persones tenen bondat i maldat. Wilson ha explicat que busca "personatges complexos i difícils". Per ell, l'important és que el personatge faci sentir coses a l'espectador. Wilson ha reconegut que el paper més complex que ha realitzat és a 'Zipper', de l'any 2015, que interpretava un addicte al sexe.  

Del personatge que interpreta a 'En la hierba alta', li ha interessat perquè té una part d'humor, carisma i és perillós. "Això és el que busco en la majoria de personatges que interpreto en les pel·lícules de terror". 

Crisi mundial 

Un periodista li ha preguntat a Wilson sobre la crisi que hi ha al món. "Entre vosaltres i jo hi ha una distància i tots els ulls estan posats en mi i la crisi que hi ha és precisament aquesta distància que hi ha pel món dels famosos". L'actor veu la crisi que hi ha al món "a través dels ulls dels seus fills". "La crisi és perdre el sentit de quin és el nostre lloc en el món".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat