L'editorial Gallimard, la més prestigiosa de França i que va tenir com a director literari Albert Camus, ha fet cas de les queixes i finalment no reeditarà els pamflets antisemites de Louis-Ferdinand Céline: Bagatelles pour un massacre (1937), L’Ecole des cadavres (1938) et Les Beaux Draps (1941). Els textos es van publicar durant l'ocupació alemanya i tenien un caràcter pro-nazi i racista.

Gallimard volia reeditar els textos amb l'afegit d'un comentari crític que contextualitzés els escrits, després de rebre el permís de la vídua de Céline. A França els tres pamflets no estan formalment prohibits, però no s'havien reeditat des de l'ocupació nazi. El president de l'editorial, Antoine Gallimard, ha argumentat la decisió de no publicar les tres peces perquè "no s'han aconseguit les condicions metodològiques i de memòria" per contemplar de forma serena el projecte.

"Els pamflets de Céline pertanyen a la història de l'antisemitisme francès més infame. Però condemnar-los a la censura impedeix fer-ne sortir a la llum les arrels i les bases ideològiques, i crea curiositat malsana o només s'ha d'exercir la facultat de judici", ha insistit Gallimard, que ha expressat comprensió cap als lectors que s'han queixat o s'han sentit ferits.

La decisió de publicar els pamflets era mal vista pel govern francès i va provocar fortes protestes de la comunitat jueva francesa, la més nombrosa de la Unió Europea. I van originar finalment un conflicte diplomàtic amb Israel. L'ambaixada israeliana a París va demanar a Gallimart no publicar els pamflets.

"El pensament d'aquest autor no ha tingut mai cap ambigüitat: es tracta d'escrits obertament antisemites, dels quals l'autor n'assumeix totalment el contingut. Com ha recordat el president de la República francesa, Emmanuel Macron, en el seu discurs a Vel' d'Hiv', el juliol del 2017, un dels seus textos -Bagatelle pour un massacre- constitueix nogensmenys el planter de l'antisemitisme llavors inherent al poder que hi havia aquí, el règim de Vichy, i que va conduir a l'extermini de milions de jueus", va indicar en una carta.