Amb l'exposició dedicada a Carlos Pérez Siquier, la Fundació Mapfre s'acomiadarà de la Casa Garriga Nogués abans d'obrir un nou centre el 4 de juny dedicat a la fotografia a l'antiga seu de l'Institut Municipal d'Hisenda, annex a la Torre Mapfre. Una retrospectiva de Bill Brandt i una mostra de la col·leció pròpia de Paul Strand iniciaran la programació. 

El nou espai tindrà 1.400 m2 i dues sales d’exposicions, un espai per a activitats educatives, un auditori i una llibreria. Encara sense nom definitiu, que s'anunciarà properament, el nou centre reemplaçarà l'actual seu barcelonina de la Fundació, la Casa Garriga Nogués, després de quatre anys. 

La línia expositiva del nou centre també dirà adéu a la pintura i combinarà l'exhibició dels grans mestres de la fotografia amb artistes consagrats, que es troben a la meitat de la seva carrera professional però que ja compten amb reconeixement nacional i internacional. 

El centre obrirà portes amb dues exposicions, una retrospectiva sobre la "mirada moderna" de Bill Brandt i una altra de Paul Strand, a la sala petita.  

Col·laboració amb col·leccions i institucions locals

El nou espai buscarà la col·laboració amb col·leccions i institucions locals per exhibir els seus fons. La primera mostra arribarà aquest any a partir de la col·lecció de daguerreotips del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge de Girona de l'Arxiu Fotogràfic de Girona. 

Amb el MNAC la Fundació també treballa per mostrar part de la col·lecció pròpia del museu, ja en vistes al 2021.