La cultura té un efecte transformador pel simple fet d'existir. Aquesta és precisament l'essència de Mutare, una jornada de co-creació adreçada al sector cultural i social per identificar els factors que incrementen el potencial transformador dels projectes culturals, organitzada per la Fundació Carulla el pròxim 16 de maig a l'Antiga Fàbrica Damm.

La conferència inaugural anirà a càrrec de Pilar Velilla, de l'alcaldia de Medellín (Colòmbia), i una de les principals responsables de les polítiques culturals de la ciutat. Es tracta d'una jornada que comptarà amb tres espais diferenciats però connectats a l'hora:

En primer lloc, Mutare inspira, un conjunt de quatre xerrades inspiradores a càrrec d'activitats culturals que donaran la mida del poder transformador de la cultura en l'àmbit de l'educació, la sensibilització, l'emprenedoria i el desenvolupament comunitari. En segon terme, un espai de debat anomenat Mutare contrast, en el que especialistes reflexionaran i discutiran sobre com fer que la cultura tingui un paper central a les nostres vides. Experiències, marc teòric i elements culturals transformadors formaran part d'aquest debat moderat per Jordi Sellas. Finalment amb el principal objectiu de co-crear un decàleg amb els factors culturals identificats com a especialment transformadors, els participants de Workshops es posaran mans a l'obra mitjançant grups de treball.

Una jornada que es planteja com un diàleg constant entre públic i ponents, sent una co-creació en temps real i de manera activa. Entre els ponents convidats hi assistiran emprenedors, professionals i especialistes en polítiques culturals com Pilar Velilla, Marta Esteve, Ada López, Raül Martinez, Òscar Estevan, entre d'altres.

Podeu trobar més informació aquí: Mutare.cat