El tenor britànic Freddie de Tommaso ha obtingut el primer premi de la 55 edició del Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas, en la Final celebrada ahir divendres al Gran Teatre del Liceu. El segon premi ha recaigut en la soprano Leonor Bonilla, mentre que el tercer premi ha correspost al sud-coreà Sehoon Moon. La resta de premis oficials han recaigut en la soprano francesa Anaïs Constans (quart premi), el contra-tenor sud-coreà Jungkwon Jang (cinquè premi) i el baríton estatunidenc Andrew Manea (sisè premi).

 A la Final del Tenor Viñas d'enguany han participat 16 cantants, d'un total de 515  de 60 països.  Els artistes han passat per proves eliminatòries a Londres, Nova York, París, Milà, Berlín, Beijing, San Francisco, Moscou i Madrid.

Un jurat internacional presidit per la directora artística del Liceu Christina Scheppelmann ha estat l'encarregat d'escollir els premiats entre tots els finalistes. Els membres del jurat formen part dels principals teatres d'òpera del món com el Teatre Bolshoi de Rússia, el Teatro alla Scala de Milà, el Metropolitan Opera House de Nova York o l'Opéra National de París entre d'altres.

Freddie de Tommaso - Bofill/Liceul
El concert final

El concurs clourà demà diumenge amb el Concert Final, a les 18 hores, on els guanyadors interpretaran diverses peces acompanyades per l’Orquestra Simfònica del Liceu, dirigits perSergio Alapont i presentats per Marcel Gorgori. La primera part del concert anirà a càrrec dels premiats oficials Anaïs Constans (quart premi), Jungkwon Jang (cinqué premi) i Andrew Manea (sisè premi), acompanyats dels premiats especials Inés Ballesteros, la barcelonina Serena Sáenz i Tommaso Barea. La segona part la protagonitzaran els tres guanyadors i inclourà peces com “O luce di quest’anima” (Linda di Chamounix, de Donizetti), “Me llaman la primorosa” (El barbero de Sevilla, de Giménez) interpretades per Leonor Bonilla, “A te o cara” (I Puritani, de Bellini), “Che gelida manina” (La bohème, de Puccini) interpretades per Sehoon Moon, o “È il sol dell’anima” (Rigoletto, de Verdi) interpretada per tots dos. Per acabar el guanyador de la 55 edició del Concurs, Freddie de Tommaso interpretarà “È la solita storia del pastore” (L’Arlesiana, de Cilea) i “Salut, tombeau!” (Roméo et Juliette, de Gounod).

Aquest 2018 el Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas adquireix una nova dimensió amb la inclusió del Liceu dins la Fundació Privada Francesc Viñas juntament amb la Fundació Puig i diversos benefactors particulars per impulsar els joves talents i futures generacions de l’òpera.

 
Els premis

Aquest any s’han atorgat fins a 108.000€ repartits en 72.000€ destinat als premis oficials, 16.000€ als premis especials i 20.000€ als premis extraordinaris. A més, s’han atorgat 7 premis a manera de contracte, 1 dins la categoria de premis especials i 6 dins de premis extraordinaris. I per últim també s’han atorgat 14 borses d’estudis.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat