El Festival Primera Persona ha fet públic els primers noms que conformaran el cartell d'enguany: Nik Cohn, Mala Rodríguez, Brett Anderson (Suede), Sally Rooney i Julieta Venegas. El festival que arriba ja a la 8a edició, tindrà lloc al CCCB els dies 10 i 11 de maig.

El Primera Persona és festival de referència que reuneix creadors de diverses disciplines artístiques que basen la seva obra en la pròpia experiència vital. Enguany presenta una edició amb lectures, monòlegs i converses des de l’equilibri generacional i de gènere, subratllant les tres línies que el caracteritzen: demanar propostes especials a grans firmes, detectar noves veus i desenvolupar càpsules temàtiques sobre subcultura, fenòmens socioculturals i històries secretes de la ciutat, entre d’altres.

Els primers noms confirmats de l'edició 2019 són:

Nik Cohn

Escriptor Irlandès i crític musical pare del rock writing i mite del periodisme pop. Va escriure la primera novel·la Market als 19 anys. Als seus 72 anys, Cohn, adolescent etern i heroi underground, es troba en procés d'escriure el seu monumental projecte Dirty Pictures. Comptarà amb l'acompanyament en escena del DJ Kosmos.

Nik Cohn cccb primera persona

Nik Cohn. CCCB

Mala Rodríguez

De Jerez de la Frontera, icona del rap, del flamenc, del feminisme gitano. Mala Rodriguez va treballar de cambrera, de professora d'aeròbic i també d'operària de neteja. A Sevilla Rodriguez va començar a Rapejar amb DJ El Cuervo. El seu primer elapé, Lujo Iberico, la va convertir en un fenomen del genere, ja que l'any 2000 va vendre 50.000 còpies. La cantant serà entrevistada per la periodista Silvia Cruz.

Mala Rodríguez  Foto Alberto Van Stokkum. CCCB primera persona

Mala Rodríguez. CCCB

Brett Anderson

Músic de pop anglès i cantant de la banda Suede, amb els quals va gravar els àlbums de gran èxit com Suede, Dog Man Star i Coming Up. Brett Anderson es considera una de les figures més destacades del Brit Pop. L'artista tindrà una conversa amb el periodista Xavi Sancho.

Brett Anderson Foto Paul Khera

Brett Anderson. CCCB

Sally Rooney

L'escriptora Irlandesa Sally Rooney va ser nomenada l'any 2013 millor escriptora en el Campionat Europeu de debat universitari. Al 2017 va ser escollida millor escriptora jove per el diari The Sunday Time. Però va ser al 2018 amb la novel·la Conversaciones entre amigos, que gràcies a la seva barreja d'intimitat, ideologia, reflexió sobre l'amor i el capitalisme, la van convertir en la gran promesa de la nova narrativa internacional. Rooney va ser finalista als guardons Folio Prize i el Dylan Thomas Prize.​ Serà entrevistada per la poeta Míriam Cano.

Sally Rooney  HI RES for ONLINE Copy Jonathan Lloyd Davies CCCB Primera Persona

Sally Rooney. CCCB

Julieta Venegas

Cantant i compositora, mexicana filla de fotògrafs, ha venut més de dotze milions de discos arreu del món. Va començar amb novel·letes de Corín Tellado, per després veure's reflectida a les pàgines de Jane Eyre. Venegas va militar a la banda de ska Tijuana No! de molt jove, però ha estat la seva personalíssima carrera en solitari la que l’ha convertit en una de les artistes llatines més reconegudes, gràcies a discos com Limón y sal (2006), Otra cosa (2010) o Algo sucede (2015), entre molts altres, amb els quals ha obtingut Grammys, discos de platí i una legió de fans.

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat