La 17ena edició del Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat del Vallès arrenca aquest diumenge amb una programació marcada per la intervenció dels comptes de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) per part del govern espanyol.

Segons han explicat els responsables de l'entitat sles 60 activitats previstes s'han reduït a 35, i dels 26 espais poètics s'ha passat als 16. Amb tot, l'edició comptarà amb artistes com Roger Mas, Maria del Mar Bonet i Biel Mesquida, Andrea Motis, Maria Arnal i Marcel Bagès, Emma Vilarasau, Jordi Bosch, Ramon Madaula, Mone Teruel o Joan Artigas. 

El programa contempla també una trobada de traductors al Museu de Sant Cugat i diferents activitats que es faran a espais com el Casal Torreblanca, la Casa de Cultura, les biblioteques de la ciutat o el Cafè Auditori, a més de les llibreries i galeries de la ciutat que participen assíduament a cada edició del Festival.

Homenatge al poeta en l'any Palau i Fabre

El Festival Nacional de Poesia s'afegeix a l'homenatge a Josep Palau i Fabre (1917-2008), poeta, dramaturg, assagista, traductor, crític, i un dels principals experts mundials en Picasso. Ho farà aquest  diumenge 15 d'octubre, al Teatre-Auditori, amb Maria Arnal i Marcel Bagès. A més, el 20 d'octubre, tindrà lloc una xerrada de Sam Abrams a la Galeria, i el dia 21 un recital de Maria del Mar Bonet i Biel Mesquida al Conservatori Victòria dels Àngels.

Al certamen també hi haurà espai per a altres homenatges, com ara el que es farà al santcugatenc Lluís Calvo que celebra 30 anys de trajectòria poètica.