A partir de divendres 3 d'abril, i mentre duri el confinament decretat per l'emergència sanitària per frenar el coronavirus, el Festival Castell de Peralada oferirà tres emissions digitals des de la seva pàgina web. El festival vol recordar la seva passió per l'òpera regalant al públic tres títols complets de les seves millors produccions.

D’aquesta manera s’ofereix l’oportunitat de poder gaudir des de casa de tres produccions pròpies del festival empordanès estrenades les darreres edicions: Combattimento, amb música de Claudio Monteverdi i amb direcció escènica de Joan Anton Rechi i direcció musical de Fausto Nardi (2016); Turandot, de Giacomo Puccini, amb direcció escènica de Mario Gas i amb Giampaolo Bisanti al podi (2016), i La Traviata, de Giuseppe Verdi, amb direcció i proposta escènica de Paco Azorín i amb la batuta de Riccardo Frizza (2019).

A través d’aquests continguts audiovisuals, el festival s’afegeix a les diferents iniciatives del sector cultural d’arreu del país per fer més fàcil el període de confinament per mitjà de la reivindicació de la cultura, de l’òpera, de la música i de les arts escèniques.

Combattimento, les lluites de l'amor

Estrenada l’1 d’agost de 2016 al Claustre del Carme, Combattimento, amor i lluites als madrigals de Monteverdi, és una òpera de petit format dirigida pel director d’escena Joan Anton Rechi i amb Fausto Nardi al capdavant de la formació Vespres d’Arnadí. Amb les veus de Sara Blanch, Anna Alàs, David Alegret i Víctor Sordo, Combattimento és un cercle poètic inspirat per la música de Monteverdi. Una recerca desesperada de l’amor que en trobar-lo es transforma en confrontació a través de petites joies musicals que ens parlen de les relacions, dels misteris de l’amor, d’enamorar i imposar-se a l’altre, intentar superar-lo, perdre’l... per descobrir que no podem viure amb aquesta absència.

COMBATTIMENTO MONTEVERDI 1.08.2016 TOTI FERRER (2)

Toti Ferrer

Turandot, els capricis de la princesa xinesa

Estrenada el 6 d’agost de 2016 a l’Auditori Parc del Castell, Turandot és la tercera òpera de construcció km 0 del festival i el retorn a Peralada del director teatral Mario Gas amb una producció operística. Els cantants Iréne Theorin, Roberto Aronica, Maria Katzarova i Andrea Mastroni van interpretar els rols principals en una producció que va comptar també amb el Coro Intermezzo. L’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu sota la direcció musical del mestre Giampaolo Bisanti van ser els encarregats d’interpretar la partitura tràgica i sensual de Puccini, capaç d’endinsar l’espectador a través només de la seva música en les interioritats de les passions humanes.

© Josep Aznar TURANDOT 09

Josep Aznar

La traviata, la gran òpera de Verdi

Paco Azorín presentava el 5 d’agost de 2019 a l’Auditori Parc del Castell La traviata de Verdi amb direcció musical de Riccardo Frizza. Una nova producció del Festival Castell de Peralada també construïda en tallers de l’Alt Empordà i que va comptar amb un repartiment internacional encapçalat per Ekaterina Bakanova, René Barbera i Quinn Kelsey, i amb la participació també de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu i del mestre José Luis Baso al capdavant del Coro Intermezzo. Una nova producció que pretén fugir dels tòpics i fer un gir de cent vuitanta graus per veure i gaudir d’aquesta història d’amor des d’una nova perspectiva i esdevenir un cant a l’amor i a la llibertat.

LA TRAVIATA 5.08.2019 MIQUEL GONZÁLEZ (2)

Miquel González

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat