Fargo és una sèrie que surt d'una de les millors pel·lícules dels germans Coen, i de fet n'és un spin off. L'aposta era arriscadíssima perquè transformar un film rodó com el dels germans Coen en una sèrie amb capitols i temporades era difícil, i cal admetre que ho han brodat.

L'univers dels germans Coen és molt complex, ple de referents culturals i les seves pel·lícules donen per a diverses lectures, des del thriller policial a l'assaig filosòfic. La sèrie Fargo, amb una depurada posta en escena, manté la complexitat de l'univers Coen i alhora el divulga entre els nombrosos seguidors de sèries, amb episodis frapants.

cartell fargo

L'enigmàtic cartell omnipresent a la primera temporada de Fargo

Fargo conté l'humor negre, els flaixos de surrealisme, les infusions argumentals de l'Antic Testament habituals del cinema dels Coen, sempre a partir d'un crim que desencadena el caos, amb una cinematografia impecable. A Fargo, rodada en la glaçada Minnesota, el fred i la neu esdevenen un personatge latent al llarg dels episodis, amb connotacions transcendents.

Les tres temporades que fins ara s'han rodat mostren tres històries diferents, sempre amb la mateixa cosmogonia fascinant. La sèrie ha estat escrita per Noah Hawley, que va proposar el projecte als germans Coen. I el resultat és una sèrie de culte.