1. "Músiques a l'antiguitat". Caixaforum. Del 9 de febrer fins al 6 de maig. 

Músiques antiguitat obra social caixa

El CaixaForum ha inaugurat aquest divendres, l'exposició Músiques a l'antiguitat, que arriba a Barcelona de la mà del Museu del Louvre i del Museu del Louvre Lens. En aquesta mostra se'ns mostren 373 peces, d'una vintena d'institucions museístiques, moltes d'elles d'una extraordinària qualitat, que ens mostren  la importància de la música a Mesopotàmia, Egipte, Grècia i Roma.  A més a més, d'una col·lecció impressionant d'instruments musicals rescatats en excavacions arqueològiques, el CaixaForum presenta també nombroses obres d'art amb motius musicals i elements rituals amb connotacions musicals.

2. 'T de Tàpies'. Fundació Antoni Tàpies. Del 6 de febrer fins al 20 de maig. 

1. T de Teresa. Fundació Antoni Tàpies

La Fundació Antoni Tàpies explora la relació entre l'artista i la seva dona Teresa en l'exposició T de Tàpies, que va obrir les portes el passat 6 de febrer. A la mostra s'exposen els dibuixos Sèrie Teresa (1966) juntament amb la sèrie de litografies, litocollages i collages Cartes per a la Teresa (1974) per retre el seu particular homenatge a la parella. La Fundació, paral·lelament, exposa la primera exposició monogràfica a l'Estat dedicada als artistes residents a Puerto Rico, Jennifer Allora (1974, Estats Units) i Guillermo Calzadilla (1971, Cuba), amb el fet auditiu com a fil conductor. 

3.'Puig i Cadafalch: Arquitecte de Barcelona'. Museu d'Història de Catalunya. Del 15 de desembre fins al 15 d'abril. 

Exposició Puig i Cadafalch MHC

El 2017 es va commemorar el 150è aniversari del naixement de Josep Puig i Cadafalch, i els 100 anys del seu nomenament com a president de la Mancomunitat de Catalunya, després de la mort d'Enric Prat de la Riba. Aprofitant l'ocasió de l'Any Puig i CadafalchMataró i Barcelona. El Museu d'Història de Catalunya acull fins al 15 d'abril Puig i Cadafalch, arquitecte de Catalunya, comissariada per Mireia Freixa i Eduard Riu-Barrera. La mostra vol acostar-se a la personalirar polièdrica de Puig  com a  arquitecte, arqueòleg, politic i historiador de l'art. 

4.'Montserrat Roig. 1977.   Born Centre de Cultura i Memòria. Del 21 de decembre fins al 30 d'abril.
 Montserrat Roig a l' època de l' Hora violeta Pilar Aymerich no reusar

El Born Centre de Cultura i Memòria acull  Montserrat Roig. 1977. Memòria i utopia, que se centra en un dels moments més àlgids de l'escriptora, periodista i feminista catalana. L'exposició es constitueix d'una mostra de fotografies, vídeos, llibres i materials que repassen les activitats de Roig el 1977, un any clau per a Catalunya, en plena ebullició política de la transició, però també un any on Montserrat Roig va donar a conèixer alguns dels seus treballs més rellevants.

5.'El port, territori de frontera'.Museu Marítim de Barcelona. Del 25 de gener fins el 25 de setembre. 

venda peix port arxiu fotogràfic de Museu Marítim barcelona

Al Museu Marítim de Barcelona es pot veure fins al 25 de setembre El port, territori de frontera, una exposició sobre la relació entre la ciutat i el seu port, comissariada per Xavier Theros. Barcelona no es podria entendre sense el seu port. És una ciutat que ha nascut i crescut gràcies a aquesta infraestructura. La mostra del Museu Marítim ens presenta la conflictiva relació entre la ciutat i el port des de principis del segle XX fins als Jocs Olímpics de 1992, i ho fa amb una suggerent presentació i amb materials inèdits d'extraordinària qualitat.