La Filmoteca de Catalunya acull fins el 17 de març l'exposició​ retrospectiva Jeff Bridges: Lebowski i altres grans instantànies. Una mostra que recull algunes de les millors interpretacions de Bridges, quan acaba de rebre el premi honorífic Cecil B. Demille als Globus d’or. 

Foto de Jeff Bridges. Sam Jones, Filmoteca de Catalunya

Foto de Jeff Bridges. Sam Jones, Filmoteca de Catalunya

La retrospectiva que compte amb la col·laboració del Jeff Bridges Photography Archive i Revela’T Associació Fotogràfica Espaifoto, consta d’una setantena de fotografies de diversos rodatges en què l’actor ha participat, particularment White Squall (1996), de Ridley Scott, i The Big Lebowski (1998), dels germans Coen. També l'exposició consta de 18 retrats d'actors recreant les màscares teatrals de la tragèdia i la comèdia.

Una de les grans passions de l’actor Jeff Bridges és la fotografia. Va construir la seva primera cambra fosca a l’institut i ha estat documentant les seves pel·lícules amb la càmera Widelux, amb pel·lícula de 35 mm en blanc i negre, des de mitjan anys setanta. Fa fotos dels actors, de l’equip tècnic i de les localitzacions i, un cop acabat el rodatge, les revela, les enganxa en àlbums fotogràfics i en regala una còpia a tothom que hi ha participat. “Fer fotos als rodatges mostra part de la màgia. Xafardejar des de darrere del teló és fascinant, però també soc ambivalent a l’hora de revelar massa. Sé que és impossible exposar la màgia real ja que la màgia real és massa profunda”, ha comentat Bridges respecte a aquesta passió que fa anys que conrea.

En paral·lel a l’exposició, el cicle Jeff Bridges, actor i fotògraf és testimoni del talent i la versatilitat d’un dels intèrprets més sòlids i respectats de la seva generació. El cicle recull algunes de les seves pel·lícules més destacades que es podran veure a la Filmoteca se Catalunya.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat