Foto Colectania acollirà l'exposició Basat en històries reals que ofereix una nova mirada als fons de la col·lecció del centre amb les històries que hi ha darrere les fotografies. S'exposaran més d'un centenar de fotografies de grans autors com Helena Almeida, Juan Manuel Castro Pietro, Joan Fontcuberta, Cristina García Rodero, Chema Madoz, Cristina de Middel, Isabel Muñoz, Ramón Masats i Gervasio Sánchez. A través del seu dispositiu mòbil, el visitant podrà connectar les fotografies exposades amb imatges i més recursos de la col·lecció. La mostra es podrà visitar del 31 d'octubre 2020 al 28 de febrer.

Basat en històries reals oferirà una nova mirada als fons de la col·lecció de Foto Colectania. Com ha detallat el centre en un comunicat, l'exposició pren com a punt de partida les històries que hi ha darrere de les fotografies, les que moltes vegades no s'expliquen i que en aquesta ocasió prenen més protagonisme per mostrar a l'espectador una intencionalitat que moltes vegades passa desapercebuda, ha explicat l'espai. Les imatges seleccionades, acompanyades de noves contextualitzacions i, en ocasions, del testimoni de l'autor mateix, pretenen dotar de nous sentits i d’una major profunditat a les fotografies.

Formada per més d'un centenar de fotografies, les imatges reunides en l'exposició Basat en històries reals s'organitzen en un recorregut que transcorre per quatre àmbits temàtics oberts: Àlbum Personal, L'altra història de les fotografies, els Paisatges reals i Històries construïdes.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat