L'espectacle Europa Bull, dirigida per Jordi Oriol, encapçala el rànquing dels finalistes als Premis de la Crítica de les Arts Escèniques 2019 amb un total de vuit nominacions, seguida per Falaise de Camille Decourtye i Blaï Mateu Trias, amb cinc. En l'apartat de dansa, On Goldberg Variations / Variations de Mal Pelo opta a tres nominacions, nominacions, entre elles la de millor espectacle nacional, en una edició en què s'incorpora la categoria dansa de repertori i clàssica. La gala d'entrega dels premis, organitzats per Recomana, se celebrarà el 23 de març i estarà conduïda pels periodistes Anna Pérez Pagès i Toni Puntí.

A la secció de teatre, la producció amb més nominacions és Europa Bull, coproducció del TNC, el festival Temporada Alta en el marc del Premi Quim Masó 2018 i Indigest. La proposta opta a vuit premis, entre altres el d'espectacle, i dos per Jordi Oriol, direcció i dramatúrgia / adaptació. La segueix amb cinc nominacions Falaise, de la companyia Baró d’Evel. A continuació empaten a quatre Com els grecs, del Teatre Lliure; La reina de la bellesa de Leenane, de La Perla 29; Els Ocells, de La Calòrica i la Sala Beckett i el musical La tienda de los horrores, de Nostromo Live.

En la secció de teatre, entre d'altres, estan nominats en la categoria d'espectacle Com els grecs, Europa Bull i Falaise; en la de musical, La tienda de los horrores, Ocaña, reina de las Ramblas i West Side Story, i en la de direcció, Blaï Mateu i Claire Decourtye (Falaise), Josep Maria Mestres (Com els grecs) i Jordi Oriol (Europa Bull). Rosa Boladeras (La Rambla de les Floristes), Montse Esteve (Stabat Mater) i Marta Marco (La reina de la bellesa de Leenane) estan nominades a actriu principal i Nao Albet (Esperant Godot), Pere Arquillué (Jerusalem) i Pablo Derqui (Com els grecs) a actor principal.

En dansa, es disputen el premi a l’espectacle nacional les propostes Flamingos d'Albert Quesada; Rèquiem, de Maria Rovira i On Goldberg Variations / Variations, una creació de Mal Pelo que també opta al premi en les categories de ballarina, amb Zuriñe Benavente, i ballarí, amb Zoltán Vakulya. A més, s’incorpora una nova categoria de dansa de repertori i clàssica.

En la categoria de ballarina de dansa, estan nominats Natacha Kouznetsova (estO NO eS Mi CuerpO), Jill Goh a Torus (Humanhood) i Zuriñe Benavente (On Goldberg Variations / Variations de Mal Pelo). I en la de ballarí, Juan Pablo Cámara (Dark Field Analysis de Jefta van Dinther), Ricardo Castellanos (Gala Ballarins Catalans al món) i Zoltán Vakulya (On Gooldberg Variations / Variations).

Arts de carrer i espectacle familiar

Per altra banda, estan nominats al Premi d'arts de carrer 'El Caminar, 1+' (1+1); Peix, d'Hotel iocandi i Col·lectiu La Persiana i Pinkfish, d'Ana Borrosa. I al premi espectacle familiar, s'ha nominat a Bye bye, Estrella i Polzet.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat