Després de guanyar dues Biznagas de Plata a la Secció Oficial del Festival de Màlaga, s'estrena No dormirás de l'uruguaià Gustavo Hernández i protagonitzada per l'actriu Belén Rueda, que torna al gènere de terror, junt amb Natalia de Molina, Eva de Dominici i Germán Palacios. De fet, Rueda va ser la protagonista de cintes de terror com El orfanato de J. A. Bayona o Los ojos de Julia de Guillem Morales. 

No dormirás se situa a un hospital psiquiàtric abandonat, lloc en el qual un grup de teatre experimenta amb l'insomni per a la preparació del muntatge d'una obra. Amb el pas dels dies sense dormir, arriben a nous estats de percepció que els enfronten a energies i històries ocultes del lloc. 

Western
A la cinta Western, de Valeska Grisebach, un grup d'obrers alemanys comença a treballar en lloc remot a la Bulgària. La terra llunyana desperta el sentit aventurer dels homes, però també han d'enfrontar-se als seus propis prejudicis i desconfiances degut a les barreres lingüístiques i culturals. Poc temps després, hauran de començar a competir pel reconeixement i els favors dels ciutadans del lloc. La cinta va ser una de les tres finalistes als premis LUX del Parlament Europeu i va aconseguir el Gran Premi del Jurat al Festival de Sevilla. 
 
Los 50 son los nuevos 30

Aquesta setmana s'estrena la comèdia francesa Los 50 son los nuevos 30 dirigida i protagonitzada per Valérie Lemercier. El marit de la protagonista, Marie-Francine, la troba massa vella i creu que s'ha convertit una molèstia a la feina. Als seus 50 anys, ella es veurà obligada a tornar a casa dels seus pares, que segueixen tractant-la com una nena. No li queda cap altra opció que treballar a una tenda de cigarrets electrònics i allí coneixerà el Miguel que passa per la mateixa situació que ella i no s'atreveix a confessar-li-ho. 

En tránsito
Franz Rogowski i Paula Beer són els protagonistes de la cinta En tránsito dirigida per Christian Petzold. La pel·lícula se situa a la Segona Guerra Mundial. A Marsella, refugiats de tota Europa se'n van a Amèrica, fugint de l'ocupació nazi. Entre ells, el jove alemany Georg suplanta la identitat d'un escriptor mort per a utilitzar el seu visat, que li garanteixi refugi a Mèxic. A Marsella s'enamora de la Maria, una jove que busca desesperadament l'home a qui estima. 
 
El repostero de Berlín

La pel·lícula premiada pel Festival de Karlovy Vary en la categoria de Premio especial del jurado (2017), El repostero de Berlín, dirigida per Ofir Raul Graizer, explica la història d’amor entre Thomas, un talentós pastisser de Berlín, i Oren, un jove israelià. Oren mort en una accident de tràfic i el seu amant es traslladarà a Jerusalem sota una identitat falsa per descobrir la veritat.

 
¡Qué guapa soy!

Una noia corrent (Amy Schumer), que s'enfronta cada dia a les seves inseguretats, desperta d'una caiguda creient que de cop i volta és la dona més bella i capaç del planeta. Amb aquesta nova confiança en si mateixa, se sent capaç de viure la seva vida sense complexos ni limitacions però, què passarà quan se n'adoni que la seva aparença no ha canviat? Aquest és l'argument de la comèdia nord-americana ¡Qué guapa soy!, dirigida per Abby Kohn i Marc Silverstein

 
 
Las maravillas del mar
 
Jean-Michel Cousteau i Jean-Jacques Mantello dirigeixen el documental Las maravillas del mar produït i narrat per Arnold Schwarzenegger. La cinta es va filmar durant tres anys a localitzacions que van des de les illes Fiyi a les Bahamas. 
 

10x10

Lewis és un home aparentment normal que en realitat amaga una terrible obsessió i és que busca venjar-se de Cathy. Ell la segresta un dia i la tanca en una cel·la de casa seva que està insonoritzada i que mesura 10x10. El seu objectiu és aconseguir que confessi un obscur secret del seu passat. Aquest és l'argument de 10x10, un thriller dirigit per Suzi Ewing i està protagonitzat per Luke Evans i Kelly Reilly

 
Colmillo blanco
 
Alexandre Espigares és el director del film d'animació Colmillo blanco, que se situa al nord-oest canadenc, on un petit gos llop passa els seus primers mesos de vida sense cap contacte amb l'ésser humà. No feia molt temps, la seva mare havia viscut amb una família de caçadors indígenes i formava part d'una manada de gossos que tiraven dels trineus, però després d'un incident es va perdre i no va tornar a veure'ls. Després de superar l'hivern torna a trobar la manada i el cap, Castor Gris, s'omple d'alegria al veure-la a ella i al petit gos llop a qui anomena Colmillo Blanco.