El cineasta Ventura Pons feia anys que volia explicar la història d'Anna Maria Dalí, la germana del famós pintor, "que és una història amagada i aquestes sempre són les més interessants", va dir en declaracions a l'ACN. El nou film de Ventura Pons Miss Dalí, que va passar pel Festival de cinema de Guadalajara, on es va homenatjar al cineasta català, arriba aquest divendres a la gran pantalla. La pel·lícula fa un repàs de la vida d'Anna Maria Dalí i dels records que té dels moments viscuts amb el seu germà. Aquesta setmana també torna a la gran pantalla Javier Fesser, director de films com El Milagro de P. Tinto, Camino o Mortadelo y Filemón contra Jimmy el cachondo, amb Campeones protagonitzada per Javier Gutiérrez. Yôji Yamada estrenarà Verano de una família de Tokio.

Campeones

Campeones té com a protagonista al Marco, un entrenador professional de bàsquet, que comença a treballar amb un equip de nois amb discapacitat intel·lectual. Tot i que a l'inici es resisteix a fer-ho, al final acabarà rebent increïbles lliçons de vida. Fesser va dir que Campeones aborda "el fascinant món de les persones amb discapacitat intel·lectual amb la mateixa sinceritat i naturalitat amb la que ells afronten les seves vides". 

Inmersión

El director de la clàssica París, Texas o codirector de l'imprescindible documental La sal de la tierra, Wim Wenders, estrena Inmersión, una història d'amor que presenta els mons oposats de Danielle Flinders (Alicia Vikander) i James More (James McAvoy). Es van conèixer per casualitat en un remot hotel de la costa normanda, on es preparen per a perilloses missions i es van enamorar gairebé en contra de la seva voluntat. Al separar-se, es descobreix que ell treballa per al servei secret britànic i ella és una bio-matemàtica que treballa en un projecte d'immersió a la recerca de l'origen de la vida al planeta Terra. 

Verano de una família de Tokio 

Aquesta setmana arriba a la gran pantalla Verano de una família de Tokio dirigida per Yôji Yamada. En aquesta ocasió, mentre la seva dona viatja amb unes amigues per a veure l'aurora boreal, el seu avi aprofita per reprendre antigues amistats i rememorar vells temps. Després d'un petit accident de circulació sense importància es desencadenarà a la família Hirata. Els seus fills es reuniran per intentar que deixi de conduir. 

Un sol interior

L'actriu francesa Juliette Binoche és la protagonista de la comèdia Un sol interior. Ella es posa a la pell d'Isabelle, una artista de París divorciada que, després de varies relacions sense èxit, vol trobar l'amor vertader. 

Juego de ladrones. El atraco perfecto

El guionista i director debutant Christian Gudegast és el director de Juego de ladrones. El atraco perfecto, un film protagonitzat per Gerard Butler. Tots els dies, el banc de la Reserva Federal de Los Ángeles treu de la circulació 120 milions de dòlars en efectiu. Un grup d'experimentats lladres planeja el seu gran atracament final: robar aquests 120 milions, però el departament del Sheriff de Los Ángeles, la brigada més temuda de la ciutat liderada per El gran Nick (Gerard Butler), no els ho posarà fàcil. 

Have a nice day

Des de Xina, s'estrena el film d'animació de gàngsters amb tocs de comèdia Have a nice day del realitzador xinès Liu Jian. Una tempesta està apunt de caure en una petita ciutat al sud de Xina. En un desesperat intent de trobar diners per a solucionar la fallida cirurgia plàstica de la seva promesa, un conductor roba una bossa al seu cap amb un milió en el seu interior. La notícia del robatori s'estén per la ciutat i tothom va a la recerca dels diners. 

Resort Paraíso

Enrique García és el director de Resort Paraíso. Eva i Pablo viuen el pitjor moment de les seves vides després d'estar marcats per una tragèdia que no poden superar, sense feina ni casa, s'amaguen a l'hotel on hi treballa l'Eva, que es troba tancat durant la temporada d'hivern. Ella no té les claus d'accés i un pla per a passar desapercebuts, però aviat són descoberts per un dels vigilants de seguretat que no pensen desaprofitar l'oportunitat de divertir-se i deixar clar qui mana. 

Marea Humana

El documental alemany Marea Humana d'Ai Weiwei aborda la crisi global dels refugiats a través de gravacions i entrevistes en 22 països diferents, en els que ha conviscut amb comunitats d'immigrants i ha recollit les seves experiències.