La pel·lícula Blue Rai, produïda per ESCAC Films i dirigida per Pedro B. Abreu, arriba aquest divendres als cinemes quan fa un any que va rebre el Premi del Públic Zonazine al Festival de cinema de Màlaga 2017. Aquesta setmana destaquen les estrenes de la belga Alma mater, protagonitzada per l'actriu Hiam Abbass; el drama colombià Matar a Jesús i la mexicana La delgada línea amarilla, en la que hi figura entre els seus productors el mateix Guillermo del Toro, director de la premiada La forma del agua. S'estrena doblada al català el film Carinyo, jo soc tu i la pel·lícula d'animació Leo da Vinci, missió Mona Lisa.

La comèdia i thriller espanyol Blue Rai gira al voltant de la vida de Rai, l'amo d'un videoclub que pateix un cop sentimental després que la Lola, la seva companya, el deixi per telèfon just quan li anava a demanar matrimoni. Aquell mateix dia, en Rai és segrestat a la botiga amb set clients més, tot i així, el delinqüent sofreix un atac de cor i el protagonista suplanta la seva identitat per aconseguir de nou l'amor de Lola. 

Carinyo, jo sóc tu

S'estrena doblada al català Carinyo, jo sóc tu de Bruno Chiche. La pel·lícula francesa, protagonitzada per Stephane De Groodt, Louise Bourgoin, Aure Atika i Ginnie Watson, mostra la vida d’una parella que, un bon matí, es desperta amb els cossos intercanviats. 

El Buen Maestro

El Buen Maestro és una altra pel·lícula arribada de França però amb una temàtica ben diferent. El film, d'Olivier Ayache - Vidal i amb Denis Podalydès i Abdoulaye Diallo com a actors protagonistes, explora el canvi que fa la vida d’un professor de col·legi quan es trasllada a un institut conflictiu de l'extraradi de París a donar classes.

Proyecto Rampage

El director cinematogràfic Brad Peyton presenta la producció estatunidenca del gènere d'acció, Proyecto Rampage. El protagonista, David Okoye (Dwayne Johnson), és un primatòleg que intentarà buscar un antídot després que un experiment genètic converteixi al goril·la George i altres animals en criatures gegants. 

La Delgada Línea Amarilla

El drama mexicà La Delgada Línea Amarilla arriba de la mà del director Celso García i amb Guillermo del Toro entre els seus productors. La trama se centra en la tasca designada a quatre homes de pintar una línia de carretera de 200 quilòmetres. Durant l'activitat, els treballadors canviaran la seva manera de pensar i veure la vida per arribar a la conclusió que hi ha una fina línia entre la vida i la mort, així com el bé i el mal.

Matar a Jesús

Des de Colòmbia arriba Matar a Jesús, de la directora cinematogràfica Laura Mora Ortega. El drama gira en torn l'assassinat d'un professor de la universitat de Medellín i la posterior recerca de l’assassí per part de la seva filla que presencia la tragèdia.

Alma Mater

Philippe Van Leeuw dirigeix el drama belga Alma Mater que retrata les vivències d'una família que han de viure constantment els bombardejos i el risc dels franctiradors i els lladres de Síria.

La Casa Torcida

El film La Casa Torcida es tracta d'una adaptació de la novel·la homònima d'Agatha Christie dirigida per Gilles Paquet-Brenner a Gran Bretanya. La pel·lícula té com a punt de partida l'assassinat del multimilionari grec Aristides Leónides. Charles, el company de la neta del difunt, investigarà les circumstàncies en les quals tots els membres de la família són sospitosos.

Los Hambrientos

La proposta de terror canadenca Los Hambrientos s'estrena a la gran pantalla de la mà del director Robin Aubert. El film exposa una distòpia en la qual els morts vivents tenen el control mundial. Un grup de supervivents hauran d'esquivar els obstacles que se'ls presenten durant un viatge constant per escapar de les criatures i buscar recursos.

Heartstone

La producció islandesa Hearstone de Guðmundur Arnar.  El director mostra el drama de dos amics, Thor i Christian, que viuen en un petit poble de la illa. Un d'ells descobrirà que sent més atracció per l'amic que per la noia que vol seduir.

Rabbit School: Los Guardianes del Huevo de Oro

Des d'Alemanya arriba el film d'animació Rabbit School: Los Guardianes del Huevo de Oro, una producció dirigida per Ute von Münchow-Pohl. La pel·lícula explica la vida de Max, un conill adolescent que ha de guardar un ou de Pasqua al seu col·legi perquè una família de guineus no li prengui. Durant l’aventura, Max aprendrà l'art de la màgia dels conills de Pasqua i els valors de l'amistat.

Leo da Vinci, missió Mona Lisa

La segona cinta doblada al català de la setmana és Leo da Vinci, missió Mona Lisa del director Sergio Manfio. La Mona Lisa perd la seva llar a causa d'un incendi. Arran de l'esdeveniment, decidirà anar a buscar un tresor d’un vaixell pirata naufragat a l'illa de Montecristo amb el seu amic Leonardo. Durant el viatge, farà moltes amistat però també algun enemic.