Elisabet Goula i Susana Arias seran les properes Cap de Debats i Cap de Mediació del CCCB, respectivament. Han resultat les guanyadores dels concursos públics que es van convocar per cobrir aquestes places. Goula i Arias s’han imposat a una trentena de candidats en cada cas. Amb el seu nomenament, que s'afegeix al de Jordi Costa com a Cap d'Exposicions, s'acaba de tancar l'equip de Judit Carrera, que va accedir a la direcció del CCCB l'octubre passat.

Per a l’assignació de la plaça de cap de Debats, el jurat ha destacat la solidesa del projecte d’Elisabet Goula, que reforça i renova la línia de programes vinculats al món de la paraula. Goula aportarà la seva experiència en la concepció i organització de debats, així com el seu coneixement dels referents del pensament actual a nivell local i internacional. Pel que fa a Susana Arias, nova Cap de Mediació, el jurat ha destacat la seva creativitat i la capacitat per imaginar un nou projecte educatiu i de mediació per al CCCB, amb l’objectiu d’obrir-lo a nous públics i col·lectius. Arias aportarà una extensa xarxa de connexions amb el món social i cultural, tant a nivell local com internacional, així com el seu bagatge com a responsable de programes en diferents entitats.

Elisabet Goula CCCB

Elisabet Goula Sardà (Barcelona, 1974) ha estat coordinadora del programa de debats del CCCB des de l'any 2002 i ha assumit diferents responsabilitats, des de la conceptualització i organització de múltiples projectes a nivell local i internacional fins la coordinació de la digitalització del fons del CCCB. Recentment ha estat responsable al CCCB de projectes de gran abast com la Biennal de Pensament Ciutat Oberta. Llicenciada en Ciències Polítiques per la UAB, té un DEA en Humanitats per la UPF amb una recerca sobre els aspectes polítics de l'obra del pintor abstracte nord-americà Robert Motherwell. A més de la seva trajectòria al CCCB, ha treballat al sector editorial i en diferents projectes culturals, com ara l'exposició «Orwell a Catalunya» (Casa de Cultura de Girona, 2003) o la publicació digital 50x7. Compta amb diferents publicacions acadèmiques i va ser seleccionada per formar part de l'antologia Veus de la nova narrativa catalana (Empúries i Anagrama, 2010).

Susana Arias CCCB

Susana Arias (Lugo, 1973) ha estat responsable de programació i gestió de l’Institut d’Humanitats de Barcelona durant els darrers cinc anys, on ha propiciat la incorporació al programa de noves veus, perspectives i públics. Llicenciada en ciències de la comunicació a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), va obtenir un Master of Arts en Estudis Culturals al Goldsmiths College, de la Universitat de Londres. Ha treballat com a professora associada del Departament de Periodisme de la UAB i com a editora i responsable de publicacions a Herder Editorial, on va coordinar l’edició de grans projectes com ara el Diari filosòfic de Hannah Arendt o l’Enciclopèdia d’obres de filosofia de Franco Volpi. Amb més de vint anys d’experiència en l’àmbit cultural i de les humanitats, des de l’any 2010 ha estat vinculada al CCCB en el comissariat i coordinació de nombrosos projectes i en la concepció i gestió de programes de col·laboració amb diverses institucions locals i internacionals.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat