El curt català Solsticio de Verano, dirigit per Carlota González-Adrio i protagonitzat per l'actriu Aida Folch ha guanyat el premi de la Noche del Corto Español, dins la secció Punto de Encuentro de la Semana del Cinema de Valladolid, la Seminci. 

Solsticio de Verano és un treball de final de carrera de l'ESCAC,  que narra el retrobament de quatre germans el dia de Sant Joan, en una casa del sud de França que havia estat dels seus avis i on ara hi viu la germana petita. Carlota, que porta dos anys vivint a l'Argentina torna amb molta il·lusió per retrobar-se amb els seus tres germans, però el que havia de ser una celebració acaba sent una trobada plena de tensió quan descobreixen que Mireia, la germana petita, es prostitueix amb un home del poble. Les diferents reaccions dels germans faran que Carlota hagi de prendre les regnes de la situació.

El curt està dirigit per González-Adrio, compta amb guió d'ella mateixa i Tomàs Bayo, i està protagonitzada per Aida Folch, Jan Cornet, Jérôme Terral, Blanca Valletbò i Ferran Vilajosana.

Palmarès de la Seminci

La película Öndög (Huevo de dinosaurio), producció de Mongòlia dirigida pel cineasta xinès Wang Quan’an, ha ha guanyat l'Espiga d'Or, premi al qual s'hi ha de sumar el de millor fotografia, en la gala dels Premis de la Seminci que s'ha celebrat aquest dissabte a Valladolid. El jurat internacional presidit per la cineasta Josefina Molina ha atorgat l'Espiga de Plata a la brasilera A vida invisível de Eurídice Gusmão del director  Karim Aïnouz, que també ha vist premiades les seves dues protagonistes, Carol Duarte i Julia Stockler. El premi a la millor interpretació masculina ha estat per a Levan Gelbakhiani, protagonista de la pel·lícula Da Cven Vicekvetde Levan Akin.

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat