El 24 de febrer de 1994 el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) va obrir les portes per primera vegada. Va néixer en un moment en què es començava a implantar la xarxa d'equipaments culturals públics de la ciutat. Més de dues dècades després, la ciutat i el món han canviat substancialment i el CCCB vol respondre a aquest nou entorn i a les inquietuds de les noves generacions a partir del llegat de la seva història.

Per celebrar-ho, els dies 23 i 24 de febrer han organitzat una celebració amb moltes activitats gratuïtes i jornada de portes obertes: concerts d'Anna Lanau, Kids from Mars, The Mani-las i Akkan entre d'altres, projeccions de cinema per a tota la família - els films d’animació: L’aprenentatge de créixer - o el documental Temps de Caritat (Joan López Lloret, 2014). Un retrat de l’antiga Casa de la Caritat de Barcelona, l’actual edifici del CCCB, a través de diverses persones que hi van passar la seva infància.

A més, també hi haurà una competició de debats entre diferents equips d’estudiants universitaris que debatran sobre el sentit de les fronteres al segle XXI, jocs en família , portes obertes a l’exposició Stanley Kubick, al Mirador i als Arxius CCCB i Xcèntric. La jornada de dissabte començarà a les 11 del matí i acabarà a les deu del vespre. La de diumenge serà de les 11 a les 20h.

Història del CCCB

El CCCB, tot i néixer l’any 1994 troba els seus fonaments el 1989, quan el Consorci format per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona en va aprovar la creació en el marc d’un projecte de rehabilitació del barri del Raval i dels seus edificis històrics, amb la intenció d’ubicar un complex de cultura contemporània a l’antiga Casa de Caritat.

Les obres de construcció, encarregades als arquitectes Helio Piñón i Albert Viaplana, amb la col·laboració d’Eduard Mercader van començar el 1991 i el CCCB s’inaugurà oficialment el 24 de febrer del 1994 sota la direcció de Josep Ramoneda, que va estar al capdavant del Centre des que es va crear, el 1989, fins al 2011. A continuació, van ocupar aquest càrrec Marçal Sintes (2011-2014) i Vicenç Villatoro (2014-2018). Des de l’1 d’octubre de 2018, la directora del centre és Judit Carrera.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat