Conrad Miret va ser un català que es va incorporar a la Resistència francesa durant la Segona Guerra Mundial, i va morir a París després de ser torturat pels nazis.

Miret va ser detingut el 10 de febrer del 1942 als Invàlids de la capital francesa, per la Brigada Special 2 de la Prefectura de Policia de París, que era un cos creat pels col·laboracionistes de Pétain. Després de la detenció els filonazis van torturar-lo fins a la mort el dia 27 de febrer, a la presó de la Santé.

Durant molts anys s'ha ignorat on van enterrar les restes mortals de Miret. França va reconèixer el 2013 Miret com a "Mort per França", i una placa commemora la seva mort a la presó de la Santé.

conrad miret

Miret era militant del PSUC i a França va crear els grups armats d'una denominada Mà d'Obra Immigrada (MOI). Avui el resistent català ha estat motiu d'un homenatge a París, al qual ha assistit el delegat de la Generalitat, Martí Anglada.

mirat

miret3

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat