El director editorial de Penguin Random House, Claudio López Lamadrid, ha mort en un hospital de Barcelona a causa d'un infart cerebral als 59 anys, segons han confirmat fonts de la firma. D'origen aristocràtic, Claudio López exercia de director editorial de Penguin Random House des de l'any 2000, i comanava les estratègies i els projectes editorials de la companyia tant per a Espanya com per a l'Amèrica Llatina. S'havia iniciat en el món editorial treballant durant deu anys a Tusquets Editores, amb el seu oncle Antonio López Lamadrid (mort el 2009) i Beatriz de Moura, i al Círculo de Lectores, a través del segell Galaxia Gutenberg, i havia aprés els secrets de l'ofici a París.

El 1997 va ser nomenat director literari de Grijalbo, firma que seria absorbida per Mondadori. Les fusions i compres entre grups farien que finalment arribés a Penguin.

López va traduir i editar autors com ara J. M. Coetzee, Philip Roth o Amos Oz. A més, sota la seva gestió, Penguin va comprar el segell Alfaguara. També se'l considera descobridor d'escriptors com ara César Aira o Javier Cercas.