Enric Cazeneuve va ser un dels primers detectius de la ciutat, amb oficina oberta al carrer Balmes número 6. Va crear la Detective Office i va popularitzar l'ofici i el seu nom entre els barcelonins. A més, va escriure Detectivismo práctico, un llibre clàssic sobre la feina d'investigador privat, i va divulgar la seva vida i els seus casos en programes de ràdio abans de la guerra civil.

Amb el punt de partida del personatge real, Oriol Molas i Ferran Grau han creat un protagonista literari cridat a esdevenir un referent en la novel·la barcelonina, un detectiu de pare francès i mare catalana que se'nfronta a uns crims que trasvalsen la ciutat just abans de la Setmana Tràgica a Cazeneuve i la revenja dels desvalguts, publicat per Capital Books. Cinto Brescó, redactor de La Vanguardia -l'emblemàtic diari del carrer Pelai- i la Filo, una minyona d'idees avançades, haurà de descobrir qui s'amaga darrera uns assassinats que afecten a tots els estaments socials i davant els quals la policia no està preparada. La idea és que aquest primer lliurament sigui l'inici d'una saga protagonitzada pel detectiu Cazeneuve.

Aquí en podeu llegir el primer capítol 

CazeneuverevenjaPortadaOK.small

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat