La lectura que Lluís Soler va fer de Canigó al Teatre Nacional de Catalunya l'any 2011 va ser tot un èxit. Canigó, el poema èpic de Jacint Verdaguer que canta l’origen de la nació catalana entre la història i la llegenda, és un dels cims de la renaixença catalana, però no és un text de fàcil accés per al gran públic.I amb tot, amb la seva prosodia, Lluís Soler va aconseguir expressar-ne el sentit més profund amb gran força i claredat.

Per això la Fundació Jacint Verdaguer publica ara Oir, Canigó versionat per Lluís Soler, sota la direcció sonora de Roger Mas, que arribarà al setembre a les llibreries. L'audiollibre, que anirà acompanyat del text i d'una guia de lectura, es presentarà durant La Setmana del llibre en català. 

Lluís Soler al TNC, acompanyat del músic Luís Iniesta. 

Amb el seu primer audiollibre, Verdaguer Edicions se suma a una altra editorial catalana com és Enveualta, que aposta per l’audiollibre com a eina per apropar la literatura al públic. La tradició d’editar audiollibres és habitual als Estats Units o a Alemanya, però malauradament encara és un recurs poc utilitzat a casa nostra. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat