Biscotti vol dir galetes en italià i és el nom d'un nou projecte sense anim de lucre que promou la lectura entre els joves, a traves de ressenyes de llibres en format d'àudio gravades pels propis joves. "Biscotti ha nascut per la necessitat de que els nens poguessin desenvolupar la seva creativitat i aprendre d'una forma interactiva entre els uns i els altres. Ells mateixos s'aconsellen i marquen el ritme del projecte", remarca Sara Beltrame, impulsora de Biscotti.

Es tracta d'un projecte internacional en el qual fins ara només està disponible en italià, català, espanyol, portuguès i rus, i que està obert a col·laboracions amb escoles, llibreries, revistes i editorials. “Biscotti és un projecte que se centra en l'àudio. Hem decidit deixar la imatge de costat per treballar aspectes més emocionals i perquè creiem que l'àudio i la ràdio, són una via de comunicació totalment universal”, afegeix Beltrame. En aquest moment, la plataforma Biscotti està ampliant les seves fronteres creant un espai per la lectura en llengua de signes i, contactant amb escoles i editorials on obren espais per desenvolupar activitats d'aquest tipus.

El cercle de lectors

El cercle de lectors és una activitat per a nens i nenes d'entre 6 i 8 anys amb una durada de 40 minuts. Una estona per passar submergit en la dinàmica dels llibres i la comunicació, els lectors arriben a la llibreria amb un dels seus llibres preferits i, després d'una petita presentació pròpia, el lector explica la història del llibre. A continuació, es passa el llibre al company del costat creant una dinàmica confortable i amistosa entre els assistents, d'aquesta manera els lectors tornen a casa amb un llibre diferent. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat
Isabel Sucunza
De la llibreria estant

Quatre llibres de Sant Jordi

Isabel Sucunza
Anna Carreras
El mur de l'addicció

Menys llibres i més realitat

Anna Carreras