La Filmoteca de Catalunya projecta el documental Barcelona, la Rosa de Focun documental dirigit per Manuel Huerga que retrata la Ciutat Comtal de cap a peus: els seus carrers, la seva gent, els seus sons, els seus secrets i els seus contrastos, de la mà d’un grapat de personatges als quals seguim, perdem i retrobem al llarg de tot un any per acabar teixint una història coral de vides creuades, amb Barcelona com a protagonista indiscutible i amb Pep Guardiola com a narrador. Un llargmetratge que es podrà veure en 3D a la Sala Chomón de la Filmoteca els dies 4 i 6 de gener.

Manuel Huerga s’ha plantejat el repte únic de recórrer la ciutat passant pels espais i esdeveniments més diversos, des de competicions esportives a festes populars, per captar el pols de la ciutat amb la càmera com a testimoni mut i mostrar tant paisatges coneguts com aspectes insòlits de la seva geografia. El títol de la pel·lícula fa referència a un dels apel·latius que rep la ciutat des que, el 1909, els fets de la Setmana Tràgica la van convertir en un mar de flames a causa de la crema d’edificis religiosos.

Barcelona, la Rosa de foc és una una simfonia urbana a la manera de Koyaanisqatsi o Baraka, filmada en un únic pla seqüència de 80 minuts i en 3D. Una experiència immersiva en la qual també té una gran importància la música, el so tridimensional i el narrador, Pep Guardiola en la versió catalanaque es podrà veure a la Filmoteca, mentre que en francès compta amb la veu del futbolista Eric Bilal Abidal; en anglès, el director de cinema Woody Allen; en alemany, l’actor Daniel Brühl; en castellà, el cantautor Joan Manuel Serrat, i en japonès, de l’actriu Rinko Kikuchi. Produïda per Mediapro, amb guió de Lluís Arcarazo a partir d’una idea de Manuel Huerga, Barcelona, la Rosa de Foc és una producció del 2014 que no ha tingut distribució comercial. 

Huerga, presentarà la primera projecció del documental aquest divendres 4 de gener a les 17.00 h a la Sala Chomón de la Filmoteca, i la segona projecció és farà el diumenge 6 de gener a les 21.30 h.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat