L'Institut de Cultura de Barcelona ha informat que Barcelona serà la ciutat convidada d'honor a la Fira del Llibre 2019 de Buenos Aires, que celebra la seva 44a edició i es consolida com la més important entre les de parla hispana. El Comissionat de Cultura, Joan Subirats, ha rebut de mans de la ciutat d'honor sortint, Montevideo, la invitació per una de les trobades literàries més rellevants a àmbit mundial. Subirats ha apuntat que Buenos Aires i Barcelona comparteixen una mateixa forma d'entendre, viure la riquesa cultural i que han mantingut una relació privilegiada al llarg de la història.

Per Subirats, aquesta invitació “és una extraordinària notícia i confirma la rellevància literària de la nostra ciutat”. “Buenos Aires i Barcelona”, ha assenyalat, “comparteixen una mateixa forma d’entendre i viure la pròpia riquesa cultural. Els intercanvis culturals i els exilis creuats entre les dues ciutats, al llarg de la història, han configurat una relació privilegiada. Buenos Aires i la cultura argentina estan, avui, plenament presents en el relat i la vida cultural barcelonina de la mateixa manera que Barcelona ho està en la de Buenos Aires.”

L’Ajuntament de Barcelona, conjuntament amb l’Institut Ramon Llull, el Gremi d’Editors de Catalunya i diferents entitats i agents, articularà els propers mesos un programa professional i cultural per presentar a Buenos Aires els principals actius com a ciutat literària i capital editorial.

Imatge de portada: Joan Subirats Humet, del comissionat de Cultura de l'ajuntament de Barcelona agraeix l'elecció de Barcelona com a ciutat convidada a la Fira del Llibre de Buenos Ires.