Sónar ha desvelat els primers noms de la propera edició del festival, entre els quals destaquen els nous directes de dues de les principals figures actuals de la música urbana: el raper nord-americà A$AP Rocky, que portarà el seu nou espectacle a l'escenari principal de Sónar de Nit, i el productor londinenc Skepta. Disclosure, els germans més populars del house britànic actual, debutaran a Sónar en format Dj per avançar els sons del seu pròxim àlbum. També hi actuarà el berlinès Paul Kalkbrenner, que presentarà el seu vuitè disc, Parts of Life. La 26a edició de Sónar, que té caràcter extraordinari perquè canvia de dates i se celebrarà els dies 18,19 i 20 de juliol, presentarà un total de 130 xous. El festival tornarà el 2020 a les dates habituals del juny.

El Dj berlinès Paul Kalkbrenner. Sónar 2019

El Dj berlinès Paul Kalkbrenner. Sónar 2019

El productor londinenc Skepta. Sónar 2019

El productor londinenc Skepta. Sónar 2019

Destaquen també alguns dels noms propis de l'electrònica d'avantguarda com el productor britànic Actress, que tocarà en directe al costat d'un programari d'Intel·ligència Artificial. La música mestissa global arribarà de la mà de la tunisiana Deena Abdelwahed mentre que Lotic, que ha revolucionat amb el seu so art-grime l'escena underground de Berlin, estrenarà el seu nou espectacle mitjançant un joc de llums polièdric.

L'artista Tunisiana Deena Abdelwahed. Sónar 2019

L'artista Tunisiana Deena Abdelwahed. Sónar 2019 

També podran gaudir-se les noves propostes sonores de l'equatorià Nicola Creu i de l'artista d'origen sirià K À R I I N, així com del suís establert a Barcelona Mans O. Una de les figures més renovadores de la postmoderna escena musical americana, el pianista Bruce Brubaker, s'unirà al jove productor d'electrònica irlandès Max Cooper. Junts reinventaran en directe una sèrie de treballs pianístics del mestre Philip Glass amb el concert anomenat Glassforms.

Entre els Dj sets destaquen el del berlinès Dixon tancant el dissabte nit o el del músic i neurocientífic Floating Points en un set exclusiu de 6 hores que suposarà la seva única data a Espanya el 2019. Per la seva banda, l'estrella del house Maya Jane Coles presentarà a l'escenari SonarVillage de Sónar de Dia el seu projecte de bases urbanes Nocturnal Sunshine, avanç del que serà el seu nou àlbum en 2019. i també altres artistes de reconeguda trajectòria i eficiència als plats com Amelie Lens, Artwork i Blawan & Dax J . Les noves sonoritats urbanes tindran entre els seus representants a Ross From Friends, Octavian, Murlo, i a la catalana Bad Gyal. O Dj Andy C, una de les llegendes vives de l'escena britànica del drum & bass i el jungle, que demostrarà en una de les sessions magistrals per què està considerat tota una institució després dels plats.

El Dj berlinès Dixon. Sónar 2019

El Dj berlinès Dixon. Sónar 2019

També es podrà gaudir del r'n'b del productor francès FKJ mentre que des d'Àfrica arribaran el joveníssim productor de Kenya Slikback i, des d'Uganda, la Dj, cineasta, rapera i productora Hibotep. Els sons més underground podran descobrir-se en l'escenari SonarXS amb nous noms com Catnapp, Cecilio G, Brat Star i D'Valentina.

Resident Advisor torna a comissariar per quart any l'escenari SonarLab durant les dues nits. Els primers artistes confirmats són Andy C, Octavian, Murlo (Live); i el dissabte: Blawan b2b Dax J i Deena Abdelwahed (Live).La imatge de Sónar 2019, protagonitzada per Ángela Molina, mostra el viatge en cotxe d'una mare i una filla per mons extraordinaris. Com en altres ocasions, la imatge del festival -creada per Sergio Caballero prendrà forma de curtmetratge, qui en aquesta ocasió farà la seva primera incursió en el gènere dramàtic narrant la història d'una mare que intenta convèncer la seva filla que no se suïcidi.

Al 2019 tindran lloc les terceres edicions de Sónar Istambul (8 i 9 Març) i Sónar Hong Kong (abril 13), així com la 7a edició de Sónar Reykjavík (25, 26 i 27 d'abril). Recentment acaben de celebrar A Taste of Sónar Mèxic (15 novembre) i el 4t Sónar Bogotà (17 nov). Les dates del 1er Sónar Mèxic i Sónar Buenos Aires 2019 s'anunciaran pròximament. El congrés de tecnologia i indústries creatives Sónar + D 2019 esdevindrà una avantsala i de forma paral·lela a Sónar de Dia a Fira Montjuïc de Barcelona, els dies 17, 18, 19 i 20 de juliol.

Aquest dijous s'obre la convocatòria de participació a Sónar + D Innovation Challenge, dirigida a empreses amb necessitats específiques d'innovació i captació de talent. 'Time Out' Barcelona ha distingit al Sónar amb el Premi Time Out pel seu rol pioner i transformador del paisatge cultural de la ciutat.