L'obra 'Atles d'història dels jueus de Catalunya', de Manuel Forcano i Víctor Hurtado, publicada per Rafael Dalmau Editor al 2019, ha estat guardonada amb el 35è Premi Ferran Soldevila de biografia, memòries i estudis històrics. L'obra cartografia la presència de les comunitats jueves en terres catalanes des de l’antiguitat tardana fins a l'actualitat. Hi queden reflectits els diversos aspectes de la vida quotidiana, sobretot d’època medieval; una història difícil, condicionada per prohibicions i reglamentacions de tota mena, per abusos i discriminacions, per la pesta i els avalots, però que també estigué emmarcada per un destacat esplendor cultural, literari, filosòfic i científic. 

El jurat del premi ha valorat molt especialment l’elaboració d’una cartografia històrica original i inèdita sobre un tema d’interès, que resulta de gran utilitat per a la recerca, la divulgació i la docència.

Els guardons es lliuraran aquest dimecres al restaurant 7 Portes de Barcelona. A causa de les circumstàncies excepcionals arran de la pandèmia de coronavirus, l’acte consistirà en una trobada amb la presència dels autors, Víctor Hutado i Manuel Forcano, aquest últim de manera virtual, dels membres del jurat de l’edició d’enguany i de l’editor de l’obra, Rafael Català i Dalmau.

Teresa Abelló, Agustí Alcoberro, Antoni Furió, Francesc Marco, Clàudia Pujol, Isabel Rodà, Ivan Serrano i Queralt Solé formen part de jurat del premi, que consisteix en un guardó en forma d’escultura commemorativa de l’escultor Ernest Altés i una dotació econòmica de 2.000 euros. ​

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat