L’escriptor i periodista mallorquí Andreu Gomila (Palma, 1977) és el guanyador del 18è Premi de Poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater per la seva obra Felanitx. Ho ha anunciat aquest dijous la tinenta d’alcaldia de Cultura, Esther Madrona, acompanyada de l’editor d’Edicions 62 i president del jurat del premi, Jordi Cornudella; de l’escriptora, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes i membre del jurat, Marta Pessarrodona, i del guardonat.

El certamen, amb 49 obres aspirants, organitzat per l’Ajuntament de Sant Cugat, Edicions 62 i la Comissió Ciutadana Gabriel Ferrater, és un els més ben valorats del país amb una dotació econòmica de 8.530 euros, la publicació de l’obra per part d’Edicions 62 i una escultura de l’artista santcugatenc Pep Codó

Autor de diversos llibre de poesia, novel·les i assajos, Gomila presenta a Felanitx una obra de dues parts: la primera, integrada per un poema de prop de 450 versos dedicats a Felanitx, la població on ha crescut i on ha tornat al cap dels anys; i una segona part formada per 21 poemes breus que completen el retrat d’un home que es reconeix en el dir-se i en el desig que l’empeny a dir.

Per al jurat, el resultat és una obra que destaca per “la intensitat lírica de l’evocació de Felanitx, l’interès sostingut dels poemes curts i la tensió emotiva que lliga d’un cap a l’altre tot el conjunt”. El llibre sortirà publicat a la tardor.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat