Arriba un any més el festival de fotoperiodisme DOCfield Barcelona a diferents espais i entitats de la ciutat amb destacats fotògrafs internacionals com Nancy Borowick, Isadora Kosofky, Olivia Harris o Heba Khamis. Enguany el festival gira al voltant de L'amor. Efectes de l'efecte, defugint del concepte amor romàntic i apostant per explorar i investigar les relacions i l'origen dels vincles que comporta l'amor com a concepte més ampli. Com ha assegurat durant la presentació del festival Helena Velez, directora artística del festival DOCflied 2018 "l'amor romàntic no és l'única forma d'amor que existeix".

Senior Love Triangle  Isadora Kosofsky

Jordi del Rio director general de comunicació de la Generalitat de Catalunya i encarregat de presentar el festival juntament amb la directora de Photographic Social Vision, Sílvia Omedes, ha remarcat el caràcter i el lideratge eminentment femení que enguany té el festival.

Entre els treballs fotogràfics destacats del festival s'hi troba L'empremta familiar, de la novaiorquesa Nancy Borowick, que narra l'experiència dels seus pares durant el tractament pel càncer avançat que van patir alhora. Borowick retrata els últims dies de vida dels seus pares que van morir amb 364 dies de diferència i ens parla dels vincles entre individus, l'amor com a força d'unió i superació personals. Mirant la malaltia des d'un altre punt de vista, Borowick vol trencat el tabú que plana sobre la mort. Trobareu l'exposició a la sala 2 del Palau Robert del 8 de novembre al 9 de desembre.

The Family Imprint  Nancy Borowick

La periodista nord americana Isadora Kosofky, que amb només 14 anys es va estrenar fent retrats en un hospital per a malalts terminals, ens presenta el seu ultim treball fotogràfic Senior Love Triangle. Un treball que ens parla sobre la relació amorosa que mantenen tres persones d'avançada edat (dos dones i un home) posant de manifest aquesta necessitat de protegir-se enfront de la soledat que comporta fer-se gran. El amor per costum esta sempre vinculat a la joventut i no a la vellesa. Es podrà veure als jardins del Palau Robert fins el 9 de desembre.

Senior Love Triangle  Isadora Kosofsky 1RB

La fotògrafa britànica Olivia Harris presenta Beneït és el fruit: La guerra sagrada als ventres irlandesos. Una exposició que estarà al Pati de les Lletres de la Universitat de Barcelona fins al 9 de novembre i que explora les conseqüències de la llei d'avortament de la catòlica Irlanda. Una de les lleis més restrictives del món. La mostra pretén donar poder a les dones irlandeses en un país profundament catòlic i vol reivindicar la llibertat individual.

Heba Khamis, fotoperiodista egípcia i guanyadora del World Press Photo d'aquest any, ens parlarà del seu nou treball documental Bellesa prohibida sobre el planxat de pits a les dones del Camerun. Una practica dolorosa que s'exerceix sobre les nenes per dissimular la seva maduresa i evitar així els abusos sexuals. Amb un llenguatge senzill i sobri però al mateix temps directe, que Khamis invita als espectadors a reflexionar sobre els prejudicis al Centre Cívic Pati Llimona fins el 7 de desembre.

Retrat de família de diversos autors, buscar reflexionar sobre els clans familiars, les tribus i la forma com s'han representat en el nostre imaginari aquests col·lectius al llarg del segle XX. L'exposició que és podrà veure al aparador del Palau Robert fins al 3 de febrer, busca reflexionar sobre el concepte família quan es representa en fotografia.

L'exposició Llano de la fotògrafa colombiana Juanita Escobar ens descriu l'historia d'amor amb una terra i una manera de viure. Un viatge èpic pel Llano colombià a través dels llaneros, gent semi-nòmada que recorre a cavall la sabana colombiana. Retrata aquest amor passional que sentim, que ens atrau cap a un lloc, un indret o una terra i que Escobar o relata en primera persona en base a la relació que té el ser humà amb el seu territori. És podrà veure al centre comercial El Triangle FNAC fins el 9 de desembre.

A part dels reconeguts fotògrafs, el DOCflied 2018 acollirà també la mostra Dummy Award Fundación Banc Sabadell al espai Foto Colectania, on diversos fotògrafs tracten una exposició sobre les maquetes de fotollibres finalistes de la V edició del festival DOCfield. Una iniciativa que vol donar visibilitat a nous formats editorials. És podrà veure fins el 9 de desembre.

A banda de les 7 exposicions de la secció oficial, el festival amplia la seva programació fins a 23 exposicions més que es sumaran al festival i que es distribuiran entre diferents galeries d'art, centres culturals i escoles que s'uneixen a la temàtica del DOCfield. Amb aquesta iniciativa s'ha volgut expandir les mostres fotogràfiques arreu de la ciutat per tal d'arribar a tothom i s'han mantingut aliances i cooperació amb Visa pour l'Image, entre d'altres. 

El festival DOCfield és una iniciativa col·lectiva de la ciutat que lidera la Fundació Photographic Social Vision i que reconeix el valor de la fotografia documental i el fotoperiodisme. DOCfield Barcelona celebra enguany la seva 6ª edició entorn del tema “Amor. Efectes de l’afecte”. A més de les exposicions, s'han organitzat visites guiades, projeccions i trobades amb autors, organitza la V edició del premi de maquetes de fotollibre i una jornada professional per a professionals de la comunicació i del tercer sector.