La Llança, suplement de cultura d'ElNacional.cat, publicarà a partir de demà diumenge 3 de maig el dietari que el periodista i escriptor Agustí Pons (Barcelona, 1947) ha escrit durant aquests dies de confinament arran de la pandèmia del coronavirus.

Pons, periodista de llarga trajectòria amb diverses responsabilitats al diari Avui i biògrafs de personatges com Joan Triadú, Pere Calders, Maria Aurèlia Capmany, Nèstor Luján, o Salvador Espriu i actual director de la Revista de Catalunya, va començar a escriure Estat d'alarma, dijous  12 de març, el mateix dia que es va anunciar que el tancament de les escoles i té intenció d'acabar-lo l'11 de maig, quan comenci oficialment el desconfinament.

Al dietari, a d'aspectes més o menys quotidians d'un escriptor tancat a casa i vinculats a l'actualitat, Pons aprofita per reflexionar sobre els grans temes que l'han preocupat sempre, i que formen part de llibres com Crònica al marge, el seu darrer volum memoralístic, com la història intel·lectual europea entre la Modernitat i la Postmodernitat, el paper de l'escriptor en la seva societat, les grans dinàmiques històriques o el sentit del periodisme.

Estat d'alarma es podrà llegir a partir del 3 de maig, diàriament, a La Llança.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat