El Grup Abertis, a través de la seva filial francesa Sanef, patrocina una gran retrospectiva dedicada al Greco a París. Es tracta de la major exposició sobre l'artista d'origen grec radicat a Toledo Doménikos Theotokópoulos que s'hagi vist mai a França i es podrà visitar al Grand Palais de la capital francesa del 16 d'octubre al 10 de febrer de 2020. Organitzada pel Museu del Louvre i l'Institut d'Art de Chicago, la mostra reuneix obres provinents de mig món, entre elles el Retrat del cardenal Fernando Niño de Guevara, La Sagrada Família amb María MagdalenaL'expulsió dels mercadors o L'Assumpció, provinent de Chicago i acabada de restaurar.

En els últims anys, Abertis, a través de les seves filials, ha patrocinat grans exposicions d'artistes com Miró, Picasso, Dalí o Velázquez, amb un gran èxit de visitants en ciutats com París, Madrid, Roma, Buenos Aires, São  Paulo, Rio de Janeiro o Santiago de Xile.

Actualment, Abertis també promou l'exposició Univers Miró, una mostra itinerant d'una selecció d'obres de Joan Miró que recorre diferents ambaixades d'Espanya a l'estranger, organitzada en col·laboració amb la Fundació Joan Miró i el Ministeri d'Afers Estrangers, Unió Europea i Cooperació.

Univers Miró a Brussel·les

L'exposició itinerant Univers Miró, organitzada gràcies a la col·laboració entre la Fundació Abertis, el Ministeri d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, i la Fundació Joan Miró, es va inaugurar ahir dilluns 14 d'octubre a l'Ambaixada d'Espanya a Brussel·les.

El conjunt d'obres que compon aquesta mostra inclou les pintures de 1973 Personatge, ocell I, II i III, de composició simplificada, on Miró amplia les imatges fins a ocupar pràcticament tot el llenç amb un gest enèrgic. La mostra es completa amb les escultures Dona, ocell i Dona, ambdues també de principis dels setanta, el títol i composició es basen en el vocabulari de signes de l'artista.

Brussel·les és la quarta etapa d'aquesta presentació itinerant que, després del seu pas per Roma, Berlín i Dublín, viatjarà a l'ambaixada d'Espanya a París. L'objectiu és portar aquesta mostra també a Representacions diplomàtiques i consulars d'Espanya en altres països el 2020, especialment a Llatinoamèrica.

La Fundació Abertis i la cultura

Abertis és un grup referent internacional en la gestió d'autopistes de peatge. Com a part del seu pla estratègic de responsabilitat social corporativa, la companyia té un fort compromís amb la promoció de la cultura. L'impuls a Univers Miró se suma a altres importants mostrespatrocinades pel Grup Abertis voltant de l'artista, com la
exposició "La couleur de mes rêves", gran retrospectiva sobre Miró que es va poder visitar al Grand Palais de París fins al passat mes de febrer de 2019, amb gran èxit de públic.

Així mateix, en els darrers anys, el Grup ha patrocinat exposicions tant de Joan Miró com a d'altres grans artistes com Pablo Picasso, Salvador Dalí, Diego Velázquez, o Antoni Gaudí, en grans urbs com París, Madrid, Roma, Buenos Aires, São  Paulo, Rio de Janeiro o Santiago de Xile.

La Fundació Abertis va néixer el 1999 com a entitat sense ànim de lucre, amb l'objectiu de donar resposta a l'impacte que l'activitat econòmica del Grup Abertis té en els diferents territoris i països on el Grup està present. La Fundació sempre ha donat prioritat a les actuacions relacionades amb la seguretat viària, el medi ambient i l'acció social, en sintonia amb el Pla Estratègic de Responsabilitat Social d'Abertis i el compromís del Grup Abertis amb la seguretat viària.