El Festival Nacional de Poesia de Sant Cugat celebra aquest any la seva 20a edició amb una programació híbrida que inclou actes virtuals que es podran seguir per Youtube i una desena d'actes presencials amb aforament limitat a l'Ateneu, el Celler Modernista, el Teatre-Auditori, el ViLabi i la plaça Lluís Millet. Un dels espectacles més potents serà l'homenatge a Josep Carner, coincidint amb el 50è aniversari de la seva mort, que dirigeix Jordi Bosch i interpreten Emma Vilarasau, Jordi Boixaderas i Carme Fortuny i les germanes Yolanda i Kathy Sey. El festival també retrà homenatge a Sylvia Plath amb un cicle dedicat a la seva poesia i Jordi Pere Cerdà, coincidint amb el centenari del naixement del poeta.

Altres dels noms que seran protagonistes de la 20a edició del festival de poesia de Sant Cugat seran Enric Cassasses, que estrena un espectacle sobre la poesia de Víctor Català; Antònia Vicens; Narcís Comadira, i Andreu Gomila, que completen el gruix del cartell d'actes presencials del festival.

D'altra banda, el festival aposta també per poetes emergents, com Joan Deusa, Anna Gas, Xavier Mas Craviotto, Carla Fajardo i Chantal Poch, que també seran presencialment a Sant Cugat. Altres, com Juana Dolores Romero o Lucia Pietrelli, ho faran a través de les càpsules poètiques de Jordi Lara que es podran seguir virtualment.

A més de la programació "ordinària", el festival organitza per primera vegada un espectacle-lectura al voltant del títol guanyador del premi a la memòria de Gabriel Ferrater, Felanitx, d'Andreu Gomila. L'actor Ivan Benet i el guitarrista Alfred Artigas donaran vida als poemes del poeta mallorquí i Maria Nunes farà de guia per la Sant Cugat de Gabriel Ferrater.

Finalment, la Nit de Poesia que tanca el festival la dirigirà Maria Antònia Massanet i té com a punt de partida un vers de Maria-Mercè Marçal, Tot era una selva de paraules. La poesia i la reflexió sobre el medi ambient i l'emergència climàtica s'agafen de la mà a través dels poetes Lluís Calvo, Ben Clark, Laia Llobera, Arnau Orobitg, Chus Pato, Josep Porcar i María Sánchez.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat