La televisió pública holandesa, NPO3, és el centre de totes les mirades del país a causa del seu polèmic concurs, Neem Je Zwemspullen Mee, que traduït seria Emporta’t el banyador.

Les proves del programa tenen un caràcter que en moltes vegades pot semblar pejoratiu per aquells qui hi estan exposats. Un dels espais que ha generat més controvèrsia és quan els concursants han d’intentar endevinar una característica d’una persona anònima que se’ls hi presenta. Es fa una pregunta tancada amb dues opcions.

En aquest vídeo se’ls hi pregunta si la dona que tenen al davant té sobrepès o si està embarassada. Acte seguit, apareix una altra dona, i en aquest cas, la pregunta és sobre si els seus pits són naturals o operats.

Diferents espectadors i usuaris a les xarxes socials han demanat la cancel·lació immediata del programa per la seva falta de respecte cap a les dones. Aquest concurs també ha tingut crítiques per racisme al preguntar si un home era xinès o japonès.

Els productors s’han volgut justificar amb un comunicat on expressen que la seva intenció no és ofendre a ningú, sinó “crear un context satíric que diverteixi i desafiï els preconceptes”.