Catalunya torna a viure jornades de mobilitzacions massives al carrer i en alguns platós de televisió de Madrid sembla que no acaben de veure gaire clar el que està passant. Una miopia que intenten resoldre convidant catalans perquè els ho expliquin. Com la periodista badalonina Pilar Rahola, col·laboradora habitual de ‘Todo es mentira’ de Cuatro, que aquesta tarda ha entrat en directe al programa per posar-los al dia. Però l’entorn era bel·ligerant, la Rahola ha defensat les protestes a capa i espasa i se n’ha sortit.

rahola cuatro

Mediaset

La Pilar Rahola, emprenyada perquè la policia va reprimir duríssimament els catalans que van sortir al carrer a manifestar-se contra la sentència: “El Parlament prohibió las balas de goma. Hoy, una persona ha perdido el ojo por este tipo de proyectiles. Hay que abrir una investigación policial para saber si se ha actuado correctamente. La gente salió masivamente a la calle espontáneamente. El enfado en Catalunya era monumental, y ayer estalló todo”. Però a Cuatro els interessa poc la repressió i de seguida posen el focus en una altra qüestió: “¿Seguís a Tsunami Democràtic como un ente democrático que tiene la verdad? Me cuesta mucho entenderlo”, s’exclama Marta Flich (que presenta el programa quan no hi ha en Risto), “son los instigadores de la poca violencia que ha habido”.

rahola cuatro tem

Mediaset

El Tsunami Democràtic acaba d’aparèixer però a Cuatro ja els titllen de violents, potser per allò de començar a construir el relat. La Pilar Rahola nega la violència i assenyala la contradicció dels que es declaren alarmats només de pensar en la possibilitat que algun indepe es posi agressiu: “¿Quién se va a poner a liderar manifestaciones pacíficas si Jordi Cuixart i Jordi Sànchez han sido condenados a nueve años por hacerlo?”. Els presos polítics Cuixart i Sànchez porten dos anys entre reixes, i els en falten set més, per haver intentat dissoldre la concentració del 20-S. Tot des del pacifisme més estricte. Però ara han aconseguit que qualsevol manifestant sigui sospitós d’alguna cosa només per sortir a protestar.

rahola todo es mentira

Mediaset

El moviment independentista no és violent i ho saben. Al grup Mediaset intenten ara desprestigiar-lo acusant el Tsunami Democràtic de violència. Però han topat amb la Pilar Rahola lluitant contra tots els elements per a defensar-los: al final el tsunami ha resultat ser ella mateixa ensortint-se'n de l'interrogatori a Cuatro.