Comisarios, incendiarios y bufones: los jinetes del odio de TV3”. Amb aquest titular, el diari ‘El Español’ assenyala inquisitorialment i insulta professionals de la televisió pública catalana. Vicent Sanchis, Toni Soler, Lídia Heredia, Cristina Puig, Xavier Graset, Pilar Rahola i Andreu Martínez, marcats amb una creu perquè són sospitosos de vés-a-saber-què. Això, l’endemà que aparegués un pasquí anònim en un carrer de Barcelona, titllant els periodistes Xavier Sardà, Mayka Navarro, Estefanía Molina, Xavier Rius, Laura Fàbregas i Joan Guirao de “terroristes de la informació al servei de l’IBEX”. Intolerable, en qualsevol cas. Però sobta la doble vara de mesurar, pels uns i pels altres. Amb els segons, s’hi va solidaritzar fins i tot Pedro Sánchez. Amb els primers, en canvi, el silenci és eixordador.

periodistes el español

Una situació que ha denunciat la mateixa Pilar Rahola aquesta nit al ‘FAQS’ de la Cristina Puig (víctima, també, de la caça de bruixes de ‘El Español’). “Cada vegada que hi ha hagut alguna cosa lletja contra un periodista no independentista, tots nosaltres hem aixecat la veu”, ha explicat. Sobre el pasquí anònim que assenyalava periodistes no-indepes, Rahola afirma això: “No sé qui ho va fer i puc malpensar. Però m’és igual. Vam sortir i ens vam solidaritzar. Jo li vaig enviar un missatge personal al Xavier Sardà, a la Mayka Navarro, a tots...”. També ho va fer públicament: “Sempre defensarem el dret de tots a opinar lliurement”. Però en canvi, quan a ella li ha passat el mateix, ha trobat a faltar que alguns companys li fessin costat: “Quan sortim tu, jo i els altres retratats... Xavier, no he rebut un missatge teu”, lamenta mirant a càmera. Tampoc no ha dit res en Pedro Sánchez, aquesta vegada.

“I en aquest cas no era un pasquí anònim. Era un mitja de comunicació important, que ens assenyalava amb les nostres cares i els noms per criminalitzar les nostres idees”, ha sentenciat Rahola. El ‘FAQS’ de TV3 ha liderat la nit de dissabte a Catalunya, amb un 20,9% de quota de pantalla i un total de 393.000 espectadors. Si en Sardà és un d'ells, potser ja s'ha afanyat a contactar amb la seva companya Pilar.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat