Jornada intensa a Barcelona aquest divendres 21 de desembre. Consell de Ministres rebuts amb cassolades, manifestacions, carreteres talladesdetencions, Ana Rosa parlant de guerra i reporters contradient-la, càrregues policials o manifestants amb la cara destapada aturant encaputxats. També, i majoritàriament, hi ha hagut centenars de persones que s'han manifestat o que han assistit a algun dels actes convocats que hi ha hagut -i que hi haurà- durant tot el dia pels carrers de Barcelona. Persones anònimes i cares conegudes barrejats en uns actes de protesta. I entre aquests últims, Quim Masferrer.

quim masferrer5

El presentador d' El foraster ha estat aquest matí en una de les manifestacions. Que se sàpiga, qualsevol persona, sigui presentador de tele, cambrer, conductor d'autobusos, empresari o pastisser, té dret a manifestar-se quan i pel que vulgui. I Masferrer, que se sàpiga fins ara, i si ell no ho desmenteix, és una persona. Doncs la seva presència a Barcelona ha estat copsada per un periodista del diari El País, Alfonso Congostrina. En veure'l -i gravar-lo-, ha escrit: "El actor Quim Masferrer entre los manifestantes #CDR en #ViaLaietana, #LlotjadeMar, #consejodeministros, #Barcelona". La resposta de l'actor i presentador? Dues paraules carregades d'ironia:

Potser al periodista li sorprèn la presència de Masferrer en uns actes com els d'aquest divendres. Però ell sempre s'ha mostrat molt crític amb moltes decisions judicials i polítiques espanyoles contra el procés o els polítics catalans que volen la independència. Ha estat a Lledoners, ha titllat Cs de destructors als que les persones els importen un rave i s'ha pronunciat sempre que ho ha considerat. I manifestar-se és una manera de pronunciar-se, tal i com li ha recordat la xarxa amb ironia al "sorprès" autor del vídeo:

 Comentaris ocurrents criticant el tuit que ha fet el tal Congostrina i que es podrien resumir amb una sola lletra: Masferrer en la manifestació... "I?".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat